Mammaliv i Nashville

Nej tack till baby-rosa

Idag har jag gått över bebiskläderna från August – IGEN, haha.
Men jag vill så himla gärna veta vad som behövs så vi kan köpa allteftersom & inte får någon slags panik i slutet. Och jag vill även vara i god tid så jag kan passa på då det är REA.
Eftersom vi inte behöver så himla mycket, tänker jag verkligen investera i EKO-kläder.
Såg precis nu att Baby GAP har deras Organic cotton-linje på REA. Åhh kanske måste jag slå till?
Gillar verkligen de dova färgerna. Grått/naturvitt/vitt.
Det är inte lätt att hitta kläder som inte är rosa eller blå här, som ni vet, så det gäller ju att slå till då man hitta något.
Och på tal om det där med rosa. Det blir inget med det!
Jag tycker inte om rosa (baby-rosa!), precis som jag inte tycker om ”baby blå”. Det är inte min stil, så det blir lite mer av en jakt på kläder.
Vitt, naturvit, grått, marinblått, ”polarn-röd” är min melodi.
Och efter några månader tycker jag starka färger är himla fint. Tycker mycket om alla färger, bara de är klara liksom. Och kläderna måste vara mjuka & sköna. 100% bomull tycker jag är det bästa.
Det där med stora obekväma hårda tryck går bort helt & hållet.
Jag tänker inte på något vis ”vägra” klänningar, för det tycker jag såklart är jättefint, bara de är i mjuk bomull utan en himla massa fluff, volanger, glitter & blommor.
Och inredningen i barnrummet kommer gå i naturvit, vit, grå. Så vackert tycker jag. Lugnt & harmoniskt.
Och sedan bryta av med fina träleksaker i klara färger allteftersom bebis blir större.
Andrew frågade mig hur många timmar jag spenderar letandes efter bebiskläder & saker till rummet & jag kan säga att det är alldeles för många för att inte ens vara halvvägs genom graviditeten, haha.
Men det är ju SÅ kul & jag vill att allt ska kännas rätt liksom.
Är det någon annan som är lika galen som jag?
Alla sa att med nummer två kommer man inte vara lika tokig i förberedelser. Men det är jag verkligen!! Om inte värre!DSC_6096
Fina fina små kläder <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ellenojag

    jag kännar att du och jag borde ju verkligen bytt plats att bo på… har flera kartonger av pop sparat (ja inte jag då, utan min mamma har spratat hur mkt som helst från både när jag och mina syskon var små) och ja det har ju inte riktigt kommit till användning 😉 eller jo.. alla marinblå/vitrandiga leggings haha

    1. jennybenny

      Haha ja det borde vi verkligen göra 😉 Du kan få alla ”preppy” kläder som jag samlat på mig men som aldrig kommer komma till användning, haha.

  2. Lisa

    Och barn som får syskon som inte går kvar på förskolan förlorar sin plats. Söker man om sin plats riskerar man att hamna i en helt annan del av stan. Inte kul när ens barn vant sig vid sin förskola!

  3. Lisa

    Jag tror inte färgen gör barnet. Trist att allt är så uppdelat dock. Min dotter skulle inte ha rosa sa jag men hon passade så bra i ljust rosa toner! Och så finns ju nästan bara det. Men jag blir glad om jag hittar snyggt i gult eller grönt, varför är klädaffärerna så dåliga på de färgerna? Jag gillar inte så mycket mönster utan mer diskreta plagg.

    Jag hade inte behövt oroa mig egentligen för min dotter älskar fordon, kan alla bilmärken och ord som ”betongbil”. Dockor och annat ”tjejigt” är inte så intressant i hennes värld. 🙂 Den första färg hon lärde sig var dock rosa trots att vi försökt undvika den!

    Det är väl ändå vad vi lär barnen som är viktigast, inte vilken färg de var på kläderna. 🙂

    1. jennybenny

      Nej färgen gör inte barnet! Det är inte därför jag inte vill ha ”baby rosa”. Det är liksom inet bara ”jag”, förstår du? 🙂 Jag har själv inget i babyfärger för det faller mig inte i smaken. Men sedan älskar jag i princip ALLA starka färger då bebisen blir lite större. August har ju rosa, men det är en klar rosa liksom 🙂
      Jag tror stenhårt på att erbjuda alla färger så de har något att säga till själva om när det kommer till vad de tycker om. men jag tror inte det påverkar deras beteende så mycket, det handlar mer om en självständighet-sak att låta barnet komma på själv vilken färg hen föredrar & inte bli begränsad. Det är ju precis som du säger, vad vi lär barnen är viktigast! <3

      1. Anna

        Precis så försöker jag också förklara för folk om hur jag och sambon tänker om kläder. Vi vet ju inte vad vår lilla i magen har för kön, men oavsett så skulle vi inte köpa andra kläder. Jag tycker om lite dova, ”jordiga” färger eller mönstrade färgglada. Så bebis har en rosa/blå/grön sak med fåglar och blommor på, som hen kommer få bära oavsett attribut mellan benen. Men tyll, rosa, ryschpysch osv. är inte vi. Så därför vill vi inte ha sånt, till att börja med. När liten blir större och själv börjar kunna välja så ska allt erbjudas. Men det viktigaste för en liten känns ju som att det är att kläderna är mjuka, funktionella och lekvänliga, inte att de markerar kön. Herre gud, jag vill ju ha hem en skitig unge från föris någon gång i framtiden – då vet jag ju att hen haft det kul! Sedan går det ju inte heller att bortse från att ”söta” färger på flickor eller tuffa tryck på killar gör att de bemöts som just söta tjejer eller tuffa killar. Plus att ”flickkläder” ofta är mycket mindre och tajta jämfört med ”pojkkläder” = mindre lätta att leka i. Så helt irrelevant tror jag inte det är.

        1. jennybenny

          Det är ju precis exakt så jag tänker! 🙂
          Och jag hålls verkligen med om det där ”tuffa” & ”söta”. Vill verkligen undvika det så mycket det går!!
          Även det där med att det ska vara sköna & följsamma kläder & inte bara ”fint”. Näe mjukt & gott för lilla kroppen.

  4. Marie

    Håller helt med dig, eko vänliga kläder till barnen. Jag tycker INTE om märkeskläder till barnen, typ Ralph Lauren eller Tommy Hilfiger när de har sin emblem på kläderna. Plus att här i Minnesota så är det inte poppis med de märkena, lite ”ute” och jag håller med. Mina barn är inga reklam pelare liksom. Sophia har jättemycket kläder från Hanna Andersson, PoP, Mini Boden och Nordstroms. Jag är super noga med att hon är klädd bekvämt, härliga färger och nu så älskar hon rosa, ha ha. Men det får inte bli krussidulligt. Inga plast avtryck på kläderna, bara påsydda applikationer.

    1. jennybenny

      Näe jag tycker inte heller om det där mer preppy kläderna. Tycker det är jättefint på andra barn, men det är inte min/vår stil alls. Jag älskar POP! Så mjuka & glada tycker jag 🙂 Precis som barn! <3

  5. Hanna

    Barnkläder ja….det kan man verkligen bli lite besatt av! 🙂
    När Hugo var bebis fick jag verkligen anstränga mig för att leta fina kläder. Han hade mkt grönt, vitt, brunt, rött som nyfödd men ju äldre han blev desto mer starka färger blev det. Han hade MASSOR i turkost! Turkost/brunt är en fin kombo! Och rött! Minns att jag tyckte det var så trist m alla marin/beigea plagg. Men det är ju en smaksak såklart!
    När Lilly föddes tänkte jag ”inge rosa”! Men hon hade faktiskt ett par gammelrosa (vitrandigt) fr KappAhls kollektion newbie som var så fint på henne! Hon har dock alrig haft babyrosa fr topp t tå! MEN! Och detta låter kanske konstigt….jag insåg att jag nästan medvetet valde bort rosa för att…varför? . Bestämde mig för att inte vara så ”rädd” för en färg och tänker nu att det ju är bara en färg! Jag gillar ju faktiskt gillar färgen rosa! På mig själv (även fast jag alltid varit mest blå i klädval) mm. Så visst har Lilly en del rosa men jag har svårt för babyrosa, hon har mer cerise och starka färger, inte rosa fr topp t tå utan ofta med något annat. När jag köpt el fått ljusrosa plagg så har dom inte blivit så mkt använda för jag tycker faktiskt inte att hon passar så bra i just ljusrosa. Hon har en salig blandning av färger på sina kläder. Rött, cerise, blå, turkos, gul, vit, brun, grön, lila, svart…… Jag gillar verklgen Villervalla, Småfolk, Pop t viss del, Me&I…. Och hon har alla möjliga sorters fordon och djur på kläderna. Ibland kan jag tycka att det är riktigt fint m en ”klassisk” outfit som jeans o ”pippitröja” men ofytast så har hon väldigt färgglatt o lekfullt!

    1. jennybenny

      Ja när dom blir äldre så vill jag inte ha ”mjuka” färger utan färgglatt!
      Jag älskar också färg! men jag står inte ut med ”baby färger” & äger inget själv heller. Det är inte ”jag” liksom. August har ju lite rosa med det är starka färger. Då är det fint tycker jag! 🙂 Men som sagt tycker jag inte starka färger passar en bebis. Eller.. MIN bebis 😉 Andra bebisar är ju söta i vad dom än har på sig, haha. Knäpp man är!

  6. storasyrran

    Jag bara älskar Kappahls Newbie, som flera innan har skrivit! Vårt tredje barn, en dotter har mängder med plagg därifrån. De är mjuka, sköna och färgerna är dova och härliga! Även flera av klänningarna är mjuka och sköna så man kan ha dem till vardags! Jag blandar från både tjej och killavdelningen då de flesta plagg funkar vilket som! Beige, marinblått och grått är färger som jag tycker om lika mycket på mina döttrar som på min son! Lycka till med shoppandet!

  7. Frida-mor till fyra

    Rosa ja, är det värre med ljusrosa och blå i USA än i Sverige? Det är ett intryck jag fått av min syster som bott där i över 20 år.

    Min dotter har alltid älskat rosa men och skulle alltid ha klänningar och kjolar men efter att hon började på skolan så går hon ofta i byxor och andra färger utan att bråka med mig.

    Kläder är supersvårt till barn, speciellt till killar, jag tycker aldrig att det finns något fint till dem under 6 år. Min panik börjar komma eftersom min minsta behöver men efter 4 barn så känns det onödigt på nåt vis men samtidigt så behöver han kläder.

    Ledsen men jag vägrar PoP, jag har haft riktig otur med deras kläder där strikken har vridit sig, missfärgningar och muddar som blivit för stora men de har fina kläder..men principer vet du!

    Låååång kommentar 🙂

    1. jennybenny

      Oohhh jaaa! Mycket värre! Det finns typ bara rosa eller blå? Tufft eller gulligt! Suck. Jättesvårt & en ständig jakt tycker jag på kläder.
      Jag älskar POP & har aldrig haft problem men några kläder som tur är, men det är ju såå individuellt med kläder & vad man föredrar 🙂

  8. Charlotte - HappyLivingHealthy

    Äsch- jag kör på tänket ”ta ut all lycka i förväg”!
    Jag väljer alltid att njuta av redan inte bara målet- resan är ju så himla mkt roligare om man planerar och fixar under tiden…det gäller ju allt, inte bara graviditeter utan hela livet! Jag pluggar för att få det jobb jag vill men det gäller ju att njuta av pluggtiden också inte bara se målet 🙂
    Kram Vännen!

    1. jennybenny

      BRA tänk!! verkligen! Så gör jag också- Ofta! Älskar att vara glad över saker LÄNGE. Så mycket roligare. KRAM

  9. Emelia

    Håller helt med dig! Är också anti mot babyrosa och babyblå. Tyvärr fungerar det inte längre att helt undvika rosa eftersom min dotter vid 4 års ålder har fått en egen vilja 😉

  10. Lilly

    Hur tänker du/ni kring att ha August hemma när babyn kommer? Eller är det er tanke förresten?
    Här i Sthlm är det väldigt ovanligt (typ ingen jag träffar) som har det äldre barnet hemma utan lämnar det på föris och är hemma med den lilla. Jag tycker det känns sorgligt att göra så? Men det kanske bara är jag?

    1. Charlotte - HappyLivingHealthy

      Nej, det tycker jag inte alls är sorgligt eller fel? Här har syskonen gått några timmar i veckan på föris medan jag varit hemma på heltid med bebis- de får träffa kompisar, lära sig saker, lära sig det sociala spelet utan mamma…jätteviktigt tycker jag och resten av tiden var vi hemma allihop och myste 🙂 Dessutom mysigt med lite egentid med lilla bebisen!

    2. Helena

      Inget sorgligt alls. Jag lämnade min äldsta hos dagmamma när jag fick min dotter. Där fick han leka med andra barn och jag fick egentid med den lille kotten. Jag tror det är nyttigt att barn får vara med andra vuxna också. Man älskar dem inte mindre för det. Dagmamman är vald med omsorg.

    3. jennybenny

      Jag tänker försöka vara hemma med både August & bebis. Vi har pratat på att ha en nanny som kommer in på eftermiddagar eller något sådant som kan avlasta & leka med korven så jag kan ha lugna stunder med bebis. Jag förstår verkligen föräldrar som har deras barn på föris/dagmamma etc en sväng om dagarna för jag minns hur trött jag var då August var nyfödd & jag ville ligga och snosa på honom, amma i timmar & bara ta det lugnt. Det kan man ju inte göra med en 2.5-åring. Och även att ha lite tid att pilla med hemmet utan att största barnet får barnvakts av tv eller ipad. Det skulle vara väldigt skönt att ha lite tid till bara bebis & ibland att nannyn tar bebis & jag har tid med bara August. Ja vi får se! Men det är i dom banorna vi tänker nu 🙂

  11. Anna

    Har sagt samma om rosa, inte min favoritfärg, men passa dig, du lär nog handla ett å annat plagg i rosa. Det har jag gjort. Och det är urgulligt 🙂

  12. Mammi

    Något litet i rosa tror jag nog kommer att inhandlas, fast inte babyrosa då, Newbie har en väldigt söt gammelrosa färg

  13. Tiff

    Tycker som du att rosa och babyblått är aptråkigt och ”förväntat”. Kappahls kollektion newbie är superfin och där skulle jag vara storkund om jag hade en dotter… de har finare dova färger. Även howtokissafrog, pomp de lux och livly är fina. jag har en pojk som jag tycker passar bäst i starka färger, gärna gult, grönt och turkost. Pop är favoriten och i majoritet i garderoben. Så tråkigt att det alltid ska vara blått eller rosa.. försökte köpa ett fint babyalbum att sätta foton i men det fanns seriöst BARA rosa eller blåa!?

    1. jennybenny

      Ja Newbie är underbart! Får spana in de andra för de har jag inte hört talas om! 🙂 POP är definitivt favvon här med. Oj vad jag handlat där 😉 Är SÅÅÅ trött på det rosa eller blå. Vad är fel med vitt, grönt, gult??!

  14. Anna

    Vi väntar ju iofs. nummer ett, men som jag hållit på! Köpt kläder, lagt upp dem, ojat mig över att en sån liten en ska komma till oss. Grinat lite. Packat undan kläderna, tagit fram dem osv. osv. Tvingat sambon titta på de må, små kläderna. Grinat lite till…Och ja. Så håller det på. Men nu är jag i v. 24, så det är ju inte ens halva tiden kvar. Galet!

  15. Josefine

    Med kläder var jag tokigare med tvåan än ettan! Med första hade jag inte riktigt koll på utbudet, visse inte riktigt vad jag gillade så jag köpte det jag tyckte var fint för stunden och så. Men med tvåan hade jag ju snöat in mycket på färg, mest Villervalla & Po.P, och att det såklart skulle vara matchande set! Satt halva dagarna och köpte begagnade set till honom. Så synd att det söta och gulliga bara finns i de minsta storlekarna. Jag vill ju att min ettåring ska ha lika söta, fina kläder! Men än värre att köpa kläder till en femåring då. Hujedamig vilka kläder det finns!!

    1. jennybenny

      Ja det blir ju JÄTTESVÅRT då de blir äldre!! Gud vad FULT allt är?? Gah.. Får ångest. Måste lära mig sy?
      Och jag absolut älskar POP. Jag sitter nog på deras hemsida ohälsosamt mycket. Tyvärr finns inget begagnat här i USA, men reorna är desto bättre då inte många känner till det 🙂

  16. Yohanna

    Jag rekommenderar verkligen Newbie (KappAhl), Next, Ralph Lauren, och så köper jag en hel del begagnat.. vet inte hur marknaden för det är där du bor.. men här kan man köpa sjukt fina barnkläder begagnat för 5-10kr/st!!

    1. jennybenny

      Ja Newbie har SÅ mycket fint!! Har dreglat över den kollektionen ganska länge 😉 Begagnat här är ju alla ”vanliga” märken som jag vanligtvis inte tycker om tyvärr. jättetrist! Next har jag aldrig hört talas om, får spana in! 🙂 Och RL är inte min stil liksom. Deras vita pyjamaser är toppen! Men annars är det inte ”Jag”. Jag är mer en Polarn-mamma, hehe!

  17. På Selmas gata

    Jag råkade passera Kappahls Newbie-kollektion i veckan, och jösses, heeeelt underbara kläder ute nu! Handlar sällan på Kappahl öht, men just kläderna för nyfödda är ju bara så fina. Är inte heller typen som köper en massa rosa/blått till bebisar, men där hade de ett så bra utbud av vitt, beige, med mera. Haha, nu låter det som jag jobbar på deras pr-avdelning, men om ni ska hem till Sverige innan lilltjejen kommer, eller om dina föräldrar kommer till er så kika där:)
    http://www.kappahl.se/category/estore/artiklar/barn/design_by/newbie/
    Kram/tanja

    1. jennybenny

      hahha ang sista meningen 😉
      Åhhh jag veeeet! Världens DRÖM att kika på deras kläder. Har pikat min mamma 🙂 KRAM