Mammaliv i Nashville

Lördagsärenden

Hej hopp & godmorgon Lördag.
August tyckte det var morgon redan kvart över sex, trots att han gick och la sig runt 9 igår kväll.
Tjohoo tyckte mamman som stod på tur att gå upp med korvungen.
Äh det är inte så farligt! Men visst hade jag gärna sovit en timme till.

Idag är det en ärende-dag i Peterson Palatset. Vi har Farmor & Farfar på plats så det gäller att utnyttja all hjälp vi kan få.
Vi ska bla. inhandla allt till August kalas imorgon.
Vi åker till ett megavaruhus som säljer allt i gigantstorlek så jag ska passa på att köpa på mig toalettpapper, hushållspapper & sånt där annat som annars tar slut varje himla vecka.
Och just ja! Vi ska ju köpa present till en 6åring också då vi ska på kalas på Chuck E Cheese i eftermiddag.
Busy day!

Hoppas ni har en fin dag <3
DSC_5754
Tänkte även lägga beslag på lite allahjärtans-dag-rea. Stora flådiga buketter & lyxchoklad till halva priset. Yes please 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Klara

    Det känns så sjukt, för när jag började läsa din blogg, vilket känns som typ igår, var August 8-9 månader. Och nu huxflux så blir han två!! Vad hände liksom? Och min lilla Elise som bara var en liten ”apelsin” i magen är istället snart 9 månader. Rätt var det är så är väl Elise 2 år och din lilla ”apelsin” 8-9 månader istället 🙂
    Ska bli jättespännande att få veta vad det är för kön! Jag som de flesta andra har också börjat få för mig att det är en tjej 🙂 Fast jag gissar alltid fel, utom på min egna lilla loppa, så det blir kanske en pojke. Fast det känns som flicka!

    1. Klara

      Såg också någonstans att du undrade vad som hände med fostret om man tar Treo och som den läkarnörd jag är kan jag inte låta bli att ge svar: (Fast du kanske redan har fått det!)

      Doser om 500 mg/dag och högre

      Hämning av prostaglandinsyntes kan påverka graviditeten och/eller embryonal/ fosterutveckling på ett negativt sätt. Data från epidemiologiska studier tyder på en ökad risk för missfall samt risk för hjärtmissbildning efter intag av en prostaglandinsynteshämmare under tidig graviditet. Den absoluta risken för kardiovaskulär missbildning ökade från mindre än 1% till cirka 1,5%. Risken tros öka med högre dos samt med behandlingens längd. Hos djur har tillförsel av prostaglandinsynteshämmare visats leda till ökad förekomst av pre- och postimplantationsförluster, samt embryo/fetal död. Ökad förekomst av flera missbildningar, inklusive kardiovaskulära, har dessutom rapporterats hos djur som exponerats för en prostaglandinsynteshämmare under den organbildande perioden. Under den första och andra trimestern av graviditeten ska acetylsalicylsyra användas endast då det är absolut nödvändigt. Om acetylsalicylsyra används av en kvinna som försöker bli gravid eller ges under den första och andra trimestern av graviditeten bör dosen vara så låg och behandlingstiden så kort som möjligt.

      Under den tredje trimestern av graviditeten kan alla prostaglandinsynteshämmare utsätta fostret för:

      Kardiopulmonell toxicitet (för tidig slutning av ductus arteriosus och pulmonell hypertension).

      Störd njurfunktion, som kan leda till njursvikt och därmed minskad mängd fostervatten.

      Modern och fostret, vid graviditetens slut, för:

      Ökad blödningstid, beroende på en antiaggregationseffekt hos trombocyterna, som kan förekomma redan vid mycket låga doser.

      Hämning av uteruskontraktioner, vilket kan leda till försenad/förlängd förlossning.

      Ovanstående medför att acetylsalicylsyra i doser högre än 100 mg/dag är kontraindicerat under den tredje trimestern av graviditeten

    2. jennybenny

      Haha jag gissar också ALLTID fel 😉 Så jag anar ju att det blir motsatsen mot vad jag verkligen känner & tror. Vi får se! Inte länge kvar! Woop!

      Så himla underligt hur tiden bara FLYGER iväg. Helt plötsligt när man har barn så bara säger det ”swish” och så är det nytt år?? Gah! Stoppa tiden! haha. Tack för att du hänger i här & läser. Så glad jag blir av att höra det <3

  2. Victoria B

    Asså visst är det typiskt att när småisarna somnar sent då vaknar dom alltid tidigt. What’s up with that? Haha
    ha en härlig dag med barnvakt! Alice är ute med Nanna hon med. Nu ska här duschas och drickas kaffe

    1. jennybenny

      Haha JA! Jag sa just till Andrew att det blir inga kvällar efter 8! EVER AGAIN, haha.
      Underbart med barnvakt! Tyvärr fick vi ingen tid alls utan unge 😉 haha. Hoppas du fick en underbar stund!