Mammaliv i Nashville

Jills Veranda – Nashville

Vad kul att så många av er tipsade om Jills Veranda!
Jag hann se avsnitt 2 igår med tv-personligheten Kakan & nu kommer givetvis ett litet utlägg från mig som snart bott här i 2 år.
Ok.
Nashville är en stad som verkligen är i gungning. Den växer så det knakar & folk lockas hit från alla hörn i Amerika då livsstilen är väldigt enkel, musikindustrin stor, nöjena många & det är billigt att leva här.
Det kommer in så otroligt mycket nya människor som långsamt förändrar Nashville.
I innerstaden & runtom centrala Nashville hittar man mycket ”hippa” människor, det finns homosexuella, gaybarer, icke-troende etc. Då man rör sig i de områdena så känns det verkligen inte som en ”Southern Konservative stad”.
Men givetvis är det en mix!
Jag har mött många konservativa, otroligt religiösa människor som tycker vapen är en självklarhet, som tycker homosexuella hör hemma i helvetet & som aldrig skulle förstå vår livsstil.
Detta är ofta en äldre generation.
Många yngre, även om de är väldigt religiösa & ”röda”, är fortfarande öppna i sinnet.
Men visst krockar det ibland! Det har hänt flera gånger att jag med mina åsikter inte passar in i ett mammagäng.
Eller.. de har valt att jag inte passar in.
Och då är inte jag en sådan som kastar mina åsikter till höger & vänster okänsligt. Men får de nys om att det sitter en icke-religiös i hemmet, så ”går” det inte för somliga. Ledsamt men tyvärr sant.

Det var även kul att se mycket av ”landsbygden” & utkanterna av Nashville i programmet (där fö. de mest konservativa bor).
De filmade vid ett par tillfällen väldigt nära där vi bor, men jag tyckte ändå att de visade väldigt mycket av ”slummen”? De där övergivna små bensinstationerna ligger inte precis nära kärnan av staden.
Jag tyckte det var kul då Kakan ”var ute & gick” längs en landsväg vid de där övergivna butikerna för det är det då ingen som man ”bara gör” sådär avslappnat liksom. Men det var väl för att få in ett snyggt countryklipp antar jag.

Jag ska verkligen försöka se det första avsnittet idag, för kanske får man en annan bild av Nashville där? Jag tyckte nog den var lite.. trist (?) i program 2.
Vad tycker ni?
Vad får ni för bild av Nashville?
IMG_4163
Andrew & August utanför ”Cracker Barrell” där vi åt vår första brunch som familj i Nashville <3 Gungstolar på verandan är ett måste!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bea

    Åh vad glad jag blev över det här inlägget! Tänkte faktiskt på dig när jag såg programmet (låter det helt galet?!) och att jag skulle skriva och fråga om din bild av Nashville. Tyckte att avsnittet med Kakan var bra och grät som vanligt en skvätt när jag hörde Dixie Chicks-låten.

    1. jennybenny

      haha näe det låter inte galet alls 🙂 Det är SÅ många som kontaktat mig pga showen 🙂 Jättekul tycker jag! Och jag älskar Dixie låten!! Ser fram emot nästa avsnitt!

  2. Lisa

    Tack för tipset!
    Har precis kollat in just det avsnittet och kommer allt se resterande senare. Intressant. Jag känner igen en hel del av den kristna konservativa attityden från mina gamla vänner i Alabama där jag vistades som utbytesstudent i min ungdom. Har fortfarande kontakt via fb och påminns då att jag skulle ha väldigt svårt att flytta tillbaks dit. De accepterade mig som naiv 16-17-åring men jag tror det skulle vara svårare nu när värderingar mer satt sig. Det där med att vissa har svårt att acceptera dig som icke-kristen kan jag förstå, och helst skulle de nog vilja omvända dig. Det beds nog en hel del böner för din skull kan jag tänka.
    Själv känns det mer som ”hemma” här i det liberala New England.
    Fast jag har en viss förkärlek för sydstaterna trots allt. Countrymusik dessutom (inte helt kutym i Sverige) fast texterna kan vara lite väl fåniga ibland. Har du sett TV-serien Nashville? Älskar den!

    1. jennybenny

      Åh jag kan tänka mig att Alabama är lite mer ”extremt”? Har ju hört många historier från vänner som ”flytt” därifrån till Nashville för här får de mer ”frihet” i sitt tyckande & tänkande.
      Så intressant alltså här i södern. Hur de tänker & handlar & resonerar. Underliga människor! haha. Ja det är många som ber för mig säkerligen. Att jag ska finna min väg i livet & allt sånt 😉

      Yes! Jag älskade serien Nashville. Men sedan började det helt plötsligt bli väldigt mycket ”days of our lives-känsla” & jag orkade inte med längre. trist för det var ett sååå bra program!

        1. Jenny

          Hej igen Jenny! Nu har jag sett båda avsnitten. Tycker än så länge att det är ett underhållande, välgjort och ”fint” program. Jag har aldrig varit i Nashville (men vill väldigt gärna åka dit!!). Tyckte nog att avsnitten hittills handlade mer om samhällsfrågor och samt om att göra en liten historisk resa (som på något sätt inte är så Nashville-specifikt, utan större än så), inte så mycket om att visa ”det här är staden Nashville idag, med allt vad det innebär och bjuder på” liksom. Men jag tänker att det kommer ju fyra avsnitt till! Ska du se fler??

          1. jennybenny

            Vad kul att du kikat & tyckte om! 🙂 Ja men visst är det som du säger! Mycket fokus på historia! Hoppas de övriga visar lite av det som är nu, vore kul med en mix liksom. Jag ska definitivt se övriga 🙂

  3. Emilia

    Jag gillar det programmet så mycket. Kakan säger att den känns lite som att vara i fiendeland ibland och så tror jag att jag till viss del skulle känna också, med mina feministiska och vänsterorienterade åsikter, men jag blir såå sugen på att åka till Nashville. Tycker att det verkar vara en så fin stad! 🙂

    1. jennybenny

      Det ÄR en fin stad ! 🙂 Alltså. Jag har mött EN extrem homofob en gång men dom behöver jag ju inte beblanda mig med. Nästan alla jag känner har gay-vänner & det finns många här i Nash! Det beror lite på vart man bor också som jag nämnde. Bor man i kärnan så tror jag knappt detta märks av alls helt ärligt. Men sitter man med en medlem av The Tea Party så förstår jag känslan hos kakan 😉 haha

  4. Anna

    Jag har inte sett programmen, men de har fått rätt bra recensioner här i Sverige. Älskar Kakan, så det avsnittet måste jag se. Men jag tror säkert de vinklat programmet duktigt, jag menar om de vill få fram det homofoba Södern så filmar de väl för att få det att verka så. Har fått bilden, genom din blogg, av att Nashville verkar jättehärligt och en stad jag gärna skulle besöka 🙂

    1. jennybenny

      Ja de har vinklat det väldigt bra! Och när Tityo var med (såg första programmet idag) så handlade det om rasismen, så jag antar att det liksom är lite ”lockande” för ögat att se dessa skillnader som visserligen & ledsamt nog hänger kvar lite här & där men LÅNGT från överallt. Vi har många mörkhyade i vårt område & även gay-par! Ingen som höjer på ögonbrynet för det! Nashville ÄR en underbar stad 😉 trots sina fläckar! Måste försvara stället jag bor på, haha. Näe men det är bara inte så illa som det framställs liksom.

  5. Karolin

    Hej,

    Jag förstår att programmet inte visar den exakta bilden. Så är det ju med alla program. Det är alltid vinklat eller filmat ur ett perspektiv som producenten vill. Man får ju alltid ta allt man ser på TV med en klackspark, men det är ändå roligt att se sina omgivningar. Jag tycker exempelvis det är väldigt roligt att se program filmade i Santa Monica/Venice då jag bodde där såpass länge. Men det är ju sällan dom visar det från ett helt sanningsenligt perspektiv =)

    1. jennybenny

      Ja visst är det så! Så är det ju med allt. Jag tror det är lite kul att gotta sig i alla fördomar ALLA har här 😉 Och ja Santa Monica & Venice (eller hela Hollywood/Cali) framstås som världen DRÖM ofta, vilket jag inte riktigt tycker att det var 😉

  6. Eleonore

    Så roligt det är att få höra om din bild av programmet, för en som aldrig varit i Nashville är det ju annars väldigt lätt att tro att hela staden är sådan! Dock älskar jag Kakan och det var ett få fint och känsligt program! Tror man kommer få se helt andra delar av staden beroende på vilka gäster hon har

    1. jennybenny

      Jag såg det andra med Tityo idag & det visade ju lite annat men fortfarande så handlar det mycket om fördomarna. Vilket givetvis existerar! Det känns lite trist bara att det är fokus liksom? Fast å andra sidan gör det ju bra TV, så det förstår man väl 😉