Mammaliv i Nashville

Italienska köttbullsmackor

Alltså jag måste dela med mig av gårdagens middag som var helt galet god.
Italienska köttbullar på ciabatabröd.
 
Till köttbullarna behöver man (ursäkta att vissa mått inte är ”svenska”)
 
  • 1lb nötfärs
  • 1lb kryddig italiensk korvfärs (kan ev köpa 4 korvar, skala av skinnet & dela själv)
  • 3 ägg
  • 1 deciliter parmesan
  • 1 deciliter italienskt ströbröd
  • Svartpeppar
  • Vitlök
  • Persilja (efter smak & tycke)
  • Red pepper flakes (vet ej namnet på svenska?)
  • Salt
 
Blanda ihop allt & rulla till stora köttbullar. De ska fylla en kupad hand.
Stek på alla sidor & när hela köttbullen fått stekyta, häll över din favoritpastasås.
Jag föredrar en med mycket vitlök, basilika & pepprar alltid lite extra med svartpeppar.
Låt koka i 10 min på låg värme.
Undertiden –
Dela Ciabatabröd & gröp ur lite bröd ur toppen för att få plats mer plats.
Lägg en skiva mozzarella i botten & strö lite parmesan i toppen.
(Man kan även lägga till färsk bladspenat, basilika, tomat)
Dela en köttbulle & lägg i urgröpta delen på Ciabatan, häll sedan över pastasås.
 
Lägg på paninigrill/smörgåsgrill – KLART.
 
 
Så.himla.gott!
Och enkelt.
 
Sedan gjorde jag även några parmesanvitlöksbröd att ha vid sidan av som var helt fantastiskt goda.
Jag smäte smör & vitlök i en kastrull, fördelade jämt över ciabatabröd, strödde sedan över parmesan & sedan fick de gotta sig i ugnen på låg temperatur till parmesanosten började bli gyllenbrun.
 
 
Sedan kan man även servera några köttbullar vid sidan av, i den goda pastasåsen, toppat med lite parmesan.
Mhmmmm!
 
(Jag vet att matbilder inte är min starka sida, hehe, men det skulle bli SÅ tråkigt utan bild!)
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.