Alltså jag måste dela med mig av gårdagens middag som var helt galet god.
Italienska köttbullar på ciabatabröd.
Till köttbullarna behöver man (ursäkta att vissa mått inte är ”svenska”)
- 1lb nötfärs
- 1lb kryddig italiensk korvfärs (kan ev köpa 4 korvar, skala av skinnet & dela själv)
- 3 ägg
- 1 deciliter parmesan
- 1 deciliter italienskt ströbröd
- Svartpeppar
- Vitlök
- Persilja (efter smak & tycke)
- Red pepper flakes (vet ej namnet på svenska?)
- Salt
Blanda ihop allt & rulla till stora köttbullar. De ska fylla en kupad hand.
Stek på alla sidor & när hela köttbullen fått stekyta, häll över din favoritpastasås.
Jag föredrar en med mycket vitlök, basilika & pepprar alltid lite extra med svartpeppar.
Låt koka i 10 min på låg värme.
Undertiden –
Dela Ciabatabröd & gröp ur lite bröd ur toppen för att få plats mer plats.
Lägg en skiva mozzarella i botten & strö lite parmesan i toppen.
(Man kan även lägga till färsk bladspenat, basilika, tomat)
Dela en köttbulle & lägg i urgröpta delen på Ciabatan, häll sedan över pastasås.
Lägg på paninigrill/smörgåsgrill – KLART.
Så.himla.gott!
Och enkelt.
Sedan gjorde jag även några parmesanvitlöksbröd att ha vid sidan av som var helt fantastiskt goda.
Jag smäte smör & vitlök i en kastrull, fördelade jämt över ciabatabröd, strödde sedan över parmesan & sedan fick de gotta sig i ugnen på låg temperatur till parmesanosten började bli gyllenbrun.
Sedan kan man även servera några köttbullar vid sidan av, i den goda pastasåsen, toppat med lite parmesan.
Mhmmmm!
(Jag vet att matbilder inte är min starka sida, hehe, men det skulle bli SÅ tråkigt utan bild!)
Ser riktigt gott ut! 🙂
Super mumsigt :>
Lät ju fantastiskt gott!!
mumms
Det ser supergott ut 🙂
Mums =)
Åh vad gott det ser ut!!
Vitlöksbröden verkar bääääst 😀 Lovely!
Gott!
Vad det ser gott ut!
Jag tycker det ser riktigt gott ut! 🙂