Mammaliv i Nashville

Detta kliet..

Jag skrev ju förra veckan om hur det har börjat klia överallt på kroppen.
Trodde detta bara var torr eller irriterad hud som stretchas ut eller något sådant, men idag trillade jag över en artikel om hur vanligt det är att få lever-problem som gravid & det enda tecknet på detta är ett väldigt kliande.
Rådfrågade en mamma-grupp jag är meddlem i online & fick uppmaningen om att ringa min doktor med en gång eftersom detta är väldigt vanligt.
Ringde min doktor pronto & hon ville att jag skulle komma in med en gång & ta prover eftersom dom ställena det kliar på mest, är det vanligaste tecknet på detta leverproblem.
Jag är lite kallsvettig & orolig såklart, men jag försöker intala mig att det inte är någonting utan bara torr vinterhud!
Det kallas Cholestasis & är inte farligt för mamman men ör bebisen kan det vara livshotande.. Så OM jag skulle ha detta, kommer det sluta med akut kjejsarsnitt. HUA! 🙁
Hoppas & tror som sagt att det inte är någonting alls, men usch så obehagligt det är att inte veta..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra tvillingmamma

    USCH jag lider med dig.

    Jag hade hepatos (som det så fint heter, levervärden och gallsyrevärde var total kassa), från v 30 till v 37 när flickorna plockades ut.

    Skulle gått en vecka till men dom vågade inte riskera något iomed värdena bara blev sämre.

    Men se det positivt, när bebis är ute så försvinner det =)

  2. Angeliqa

    Hoppas verkligen det inte är det som är felet. Det är ju ganska normalt med klåda under graviditeten men det är alltid säkrast att kolla upp det. Håller tummarna för dig.

  3. camilla

    Du kan nog vara lugn! Jag läste också det värsta på nätet och blev jätte ledsen.

    Jag fick kliande och det visade sig att mina levervärden var dåliga. Sattes igång med hjälp av tabletter en vecka innan BF. Inget snitt alltså!

    Kram

  4. Eleonore- Kokboksutmaningen!

    Håller tummarna för att allt ser fint ut! Tänk att lite kliande skulle kunna vara något allvarligt, skönt att du fick uppmaningen att kolla upp det tidigt iaf 🙂

    Ja tigerkaka är verkligen inget man gör ofta, så enkelt och gott 😀

  5. Karolina, gravid i v. 37 ♥

    Jag håller tummarna för att det ska se bra ut! Och var inte orolig, jag hade ju själv detta kli, googlade och blev apnojig! Jag fick också ta prover men mina levervärden var bra, det var istället "hormonklåda" jag hade – vilket också är väldigt vanligt. Jag fick tavegyl utskrivet ( hjälper mot all sorts klåda) och dom knaprade jag så fort kliandet kom!

    Hoppas allt går bra. STOR KRAM och oroa dig inte för mycket.