Janina

VAL UTAV NAMN PÅ BABYN ♂ ♀

Eftersom vi tillsammans bestämt att inte ta reda på barnets kön, utan få veta det först vid födseln, gör det namnvalet såå mycket svårare, eftersom vi nu har namnförslag nu åt båda hållen, samt flera olika namn att välja mellan. Det roliga är att vi typ gillar samma favoritnamn som förnamn, så vi får se vilket av dem det blir! Det är väldigt/otroligt viktigt för mig att bebis får mellannamn också, gärna flera stycken. Personligen, så älskar jag mellannamn. Det som blir roligt är att se, just vilket namn som bebis skulle passa att få. Tror inte vi kommer vara särskilt stressade kring namnet ändå direkt efter förlossningen, jag känner iallafall att jag behöver få tid att välja rätt, så att det känns 100% =) Det är ju verkligen inte helt lätt att välja namn på sitt barn. Särskilt inte eftersom jag tillhör de människor, som tycker att namnet på sitt barn är väldigt viktigt. Jag vill att det finns en tanke med alla bebisens kommande namn/förnamn/mellannamn och såklart även efternamn.

Vi har dock tänkt ut en viss kombination av namn, som vi både älskar! =)

För oss är dessa punkter viktiga:

  • Ett namn med betydelse – en djupare mening/ett starkt syfte med just det namnet, som också knyter an till något som är viktigt, eller på något sätt betydelsefullt för oss!

  • Gärna ovanligt – Jag, speciellt, gillar ovanliga, nya och udda namn. Namn som inte alla har! Mannen min är mer traditionell, så där har vi fått kompromissa, vilket har gått jättebra det med <3 Ett mer traditionellt namn, och några mer ovanliga, tror vi blir vår gemensamma lösning.

  • Stavning som inte kräver avancerad bokstavering – det skall ändå gå relativt lätt att uppfatta namnet över telefon, dvs hur själva namnet stavas.

  • Internationellt gångbart – dvs inget å, ä eller ö i förnamnet, och gärna även möjligt att uttala, framförallt i engelskspråkiga länder! =)

  • Förnamnet först – Vi vill inte ha tilltalsnamnet som nr 2, utan helt klart som nummer 1 i ordningen, pga den enkla anledningen att det kan krånga till det lite, vid t.ex. resor utomlands, och vårdkontakter.

  • Ett fint & vackert namn – det skall kännas bra i magen, hjärtat och hjärnan när man uttalar namnet. Ett namn som klarar alla kriterierna ovan, men sedan inte skulle kännas helt bra, går bort. Namnet skall kännas positivt och glädjande <3

  • Förnamnet skall passa ihop med de övriga namnen som vi väljer – Dvs förnamn, mellannamn och efternamn skall alla passa bra ihop <3

Här är fina förslag/artiklar på, hur man kan göra för att hitta rätt sätt att välja namn:

Namntekniker – 8 olika tekniker för att välja namn till barnet (babyhjalp.se)

Välja namn till ditt barn: En resa av kärlek och identitet | Familjehögtider.se (familjehogtider.se)

Vad ska barnet heta? | Muumi Baby

Så vår bebis/baby/bebbe/pyret, får vara/heta just bebis ett tag till iallafall, ♡

Läste nu att vi har 3 hela månader på oss att sedan slutligen välja h*ns namn, så himla skönt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.