Janina

FÖRDELAR MED HALLONBLADSTE

Hallonbladste

 

Hallonblad är en potent kvinnoväxt. Gravida kvinnor har i århundraden druckit te på hallonblad, för att underlätta graviditetsillamåendet, samt stärka livmodern. Många säger också att förlossningen därmed blir kortare. Det sägs att hallonbladste har olika positiva effekter, som gör att livmodern blir stärkt och att värkarna blir effektivare, samt att avslaget blir mindre och att amningen underlättas.

Hallonbladste innehåller höga mängder Oxytocin (Läs artikeln om vad hormonet oxytocin är HÄR). Teet har en avslappnande och lugnande effekt på kroppen, perfekt för den som är gravid! Teet kan pga innehållet av oxytocin framhäva fler sammandragningar, vilket innebär att livmodern tränar extra inför förlossningen. Oxytocin minskar känslan av smärta under och efter förlossningen dessutom är denna fantastiska signalsubstans med och bidrar till att få igång amningen, mindre blödning och snabbare läkning post-partum.

De nyttiga vitaminer & mineralerna som finns i röda hallonblad är följande:

– C-vitamin (hög koncentration)

– E-vitamin

– Kalcium och järn

– Mangan och magnesium

– Vitamin A

– Vitamin B-komplex

– Många mineralämnen (inklusive fosfor och kalium)

För att Hallonbladste ska fungera, så sägs det att man behöver dricka det under flera veckor, för att långsamt bygga upp effekten. Börja försiktigt med en kopp om dagen. Öka sedan stegvis mängden tekoppar, upp till max 3 koppar om dagen. Följ alltid rekommendationerna på förpackningen & från din läkare, för att vara på den säkra sidan.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.