Janina

INKÖPSLISTA TILL BEBIS – 10 VIKTIGASTE SAKERNA ATT HA HEMMA

10 saker som är bra att köpa in till bebisens första tid:

 

  • Kläder. Några uppsättningar kläder till den allra första tiden. Chansa på storlek 50, men köp inte för mycket. Redan efter någon vecka kan barnet ha vuxit ur kläderna.

  • Babyskydd. Om ni planerar att åka bil från BB är detta nödvändigt. Träna på att sätta fast det innan så att du sedan klarar det i skarpt läge. En bra grej är att ha adapter till vagnen så att man kan ha babyskyddet som sittdel. Då går det lätt att bära över ett sovande barn från bil till vagn, eller vice versa, utan att det vaknar.

  • Vagn. Ett bekvämt sätt att ta sitt barn på promenader (även om bärsjal också är väldigt ändamålsenligt första tiden). Om man beställer en ny är det ofta lång leveranstid och man behöver god framförhållning. Men andrahandsmarknaden är stor och ofta prisvärd.

  • Åkpåse till barnvagnen. Ett måste för de kyliga månaderna. Höst, vinter vår. Tre av de fyra årstiderna är en åkpåse till barnvagnen näst intill ett måste. För vem hade inte velat krypa ner i en varm och mjuk sovsäcksliknande kokong när det är som kallast och man ska ut på promenad.

  • Blöjor och tvättlappar är väldigt svårt att klara sig utan, men finns och andra sidan lättillgängligt i praktiskt taget varenda livsmedelsbutik.

  • Skötbord/skötbädd. Man kan naturligtvis byta blöja precis var som helst, men det är skönt att förbereda en plats i hemmet där man kan ställa skötbordet eller skötbädden. Det är rejält många blöjor som ska bytas under barnets första levnadsår.

  • Bärsele eller bärsjal. Att ha bägge händerna fria är en stor lättnad för en spädbarnsförälder!

  • Bröstpump. (manuell eller elektrisk) En genialisk uppfinning som tillåter mamman att pumpa ut mjölk när tillgången är större än efterfrågan. Mjölken kan sparas i kylskåpet en kortare tid eller i frysen en längre. Det tillåter den ickeammande föräldern att flaskmata barnet, och ta med det på längre utflykter.

  • Spjälsäng. Spjälsängar är fantastiska som nybliven förälder. De tillåter en att skapa en trygg sovplats för sin lilla knodd.

  • Nappflaskor. En nappflaska är alltid bra att ha! Även om det inte är säkert att din lilla bebis kommer att ta flaskan, allra helst om ni kommit igång med amningen, så är det alltid bra att ha en flaska hemma om det krisar eller man kanske vill kunna ge mjölkersättning etc.

Älskar Liberos blöjor, bästa helt enkelt! Provat Pampers också tidigare såklart, men går ofta över tillbaka till Libero. Passar perfekt åt prematurbebisar också! =)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.