Janina

DET JOBBIGASTE MED ATT VARA GRAVID JUST NU

1. Halsbrännan – Omg himmel vilken halsbränna jag har, dag som natt. Tar medicin mot det såklart, men ändå. Vill kunna äta vad som helst utan att få det.

 

2. För tidiga sammandragningar – Ni som har fött prematurbebisar precis som jag gjort, vet vad jag pratar om. Dessa starka sammandragningar, som gör att jag typ tappar andan och inte kan få luft. Är de tillräcklig svåra måste jag lägga min ner och vila, kan typ börja gråta för att de gör så himla ont i magen, jag får mest på höger sida av någon anledning.

 

3. Att inte få sova ut – Jag behöver få sova, vila ut, sova hela nätter, annars blir mitt humör upp och ner, och jag blir lättare sur och irriterad över småsaker. Sömnen är påverkad just nu, och jag känner mig mer eller mindre som en levande zombie i en värld full av vakna och pigga människor.

 

4. Rygg & nackont – Yes, har det med. Aj aj aj vad ryggen och nacken värker om kvällarna, vill typ bara gråta.

 

5. Foglossning – Har sådan foglossning som känns av speciellt mycket när jag går, omg liksom. Känner mig som en vaggande 🦆 när jag går, pust! Behöver även vila mellan längre sträckor.

 

6. Acne – Jag har fått mer acne igen nu mot slutet, hyn har varit rätt så fin hittills. Men nu, finnar, fet hy trots behandling. Blir så less!

 

7. Hår som går av – Mitt hår har gått av. Alltså bokstavligen kapats av hälften av längden, alltså jag skojar inte.. Detta är så känsligt för mig, och inte alls kul! Detta gjorde att jag har gått från långt Rapunzel hår nedanför axlarna, till att behöva klippa en kort BOB för att se ut som en vanlig människa. Men what to do liksom? Däremot är det glansigt ibland, men diggar inte att det gått av på vissa ställen helt enormt mycket. Så ledsen över det! Gör vad jag kan med inpackningar, men aa, ni som haft samma sak, ni fattar.

 

8. Humörsvängningar – kan bli så fruktansvärt lättirriterad på allt möjligt, från disken till att saker går sönder. Irriterar mig på småsaker hela tiden, något jag vanligtvis aldrig gör. Blir så irriterad att jag kan börja gråta!

 

9. Känsligheten – Är så himla känslosam just nu och har lätt för att gråta. Grät exempelvis häromdagen för att det inte fanns kladdkaka kvar hemma i frysen, och för att det spelades en sorglig låt på radion. Känner inte igen mig själv..

 

10. Kroppens stora förändringar – Jag älskar min kropp för att den bär på vårt barn, men jag älskar inte vad graviditeten gör mot mig. Jag har fått en del bristningar, och tigerränder, och ja.. det gör mig ledsen ibland att kolla på mig själv i spegeln, men inte känna igen mig själv. Var är min kropp som jag känner igen den? Ser mest ett trött ansikte, och en ännu tröttare kropp. Var är min energi? Allt går åt till bebisen i magen, och jag känner mig helt slutkörd.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.