Janina

Gravid & förlossningsfrågor

Har du haft några blödningar nu under graviditeten? 

Nej, som tur är har jag inte det. Inte under min första graviditet, och inte heller under denna. En gång trodde jag att jag hade börjat blöda förut, och fick panik och sprang in på toa. Det var falskt alarm, hehe. Trodde även förlossningen skulle starta en gång låååångt på förhand (alltså vi pratar i vecka typ 25) då jag duschade vid första graviditeten. Men tog en värktablett, och sedan lugnade det ner sig. Sedan är hon född i vecka 36+4 =)

Har du fått några hudbristningar? 

Ja, det har jag fått. En precis mellan brösten (ny för denna graviditet), och jag har mina streck/tigerränder på låren från förra födseln. Mina ärr, som jag bär med stolthet! Kroppen är fantastisk.

Hur kommer du reagera om det blir en flicka eller en pojke? 

Kommer vara precis lika glad och nöjd oavsett kön, eftersom vi skall få flera barn =) Dock så väntar jag ju lite extra på en pojke/son, eftersom jag inte har det sedan tidigare <3

Är du rädd för något inför förlossningen? 

Ja, det är klart att det finns olika saker som jag har tänkt extra mycket på. Men främst av allt; om bebis IGEN föds för tidigt, och hur jag då skall hantera det. Men jag litar på personalens kompetens och guidning. Kommer att göra ett närmare inlägg om detta längre fram <3

Vad ska man tänka på när man föder barn enligt dig? 

Att lita på sin kropp & dig själv stenhårt. Din kropp KAN föda barn. Även om du känner att du inte kan det. Följ kroppens egna signaler ! Min kropp visade tydligt för mig, när det var dags att krysta, när jag skulle krysta, när jag inte skulle det. Jag släppte till sist allt och lät kroppen visa vägen. Den kan och är gjord för att föda. Så lita på den. Och kom ihåg att varje värk är en värk närmre din bebis. Att just den värken aldrig mer kommer att komma tillbaka utan är över för gott. Kom ihåg att be om smärtlindring om du behöver det!! Absolut ingen prestation i att köra helt slut på sig själv, för att vägra få hjälp. Slappna av så mycket det bara går, och andas så mycket du kan. Och försök att stå upp på benen så mycket du kan så att bebis sjunker neråt och så att du kan krysta sen =) Det blev inte så för mig förra gången, jag födde min dotter på rygg.

Skrev du förlossningsbrev? Ska du göra det nu också?

Nej, det gjorde jag inte! Hann inte, eftersom att förlossningen drog igång för tidigt. Men denna gång så <3

Vad hade du för smärtlindring? 

Jag körde på panadol enbart, födde därmed naturligt eftersom allt gick SÅ HIMLA FORT =) Gjorde ont som tusaaan dock (trodde jag skulle dö på riktigt! Det sved och brann i underlivet, det hade inte jag förberett mig på att smärtan var så ENORMT KRAFTIG), så kommer vara förberedd på smärtlindringen på ett annat sätt denna gång, speciellt vid utdrivningsfasen/skedet!!

Min mysiga amningskudde <3 Hade inte klarat mig en enda natt utan den, på grund av foglossningen som är ENORM, höft och ryggproblem. Skall köpa en till, med ännu bättre stöd inom kort. Så välbehövligt!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.