Janina

GRAVID VECKA 26

GRAVID VECKA 26
99 DAGAR KVAR/ 99 DAYS LEFT

Bebis status: Det känns verkligen som att jag skriver dessa inlägg mer ofta än en gång i veckan, så snabbt går tiden! Vi är nu i vecka 26, och 6 månader av graviditeten är nu avklarad. Heja mig, och heja Bebis! Vårt lilla pyre är nu ca 23 cm långt (från hjässan till hälen) och väger ca 760 gram (vår bebis är dock lite mindre än så trodde barnmorskan). H*n börjar bli tung, och det känns kan jag säga! Enligt apparna så är ögonen färdigutvecklade, och ögonfransarna är nu på plats. Siffror visar på att 85% av de barn som föds levande i graviditetsvecka 26 överlever. De väger då i genomsnitt cirka ett kilo.

Faktaruta vecka 26

  • Vilken trimester är du i? Andra trimestern
  • Hur många månader har du varit gravid i vecka 26? 6 månader och 2 veckor
  • Hur många veckor är det kvar? 14 veckor
  • Hur stort är fostret? Runt 23 centimeter från huvud till stjärt, och väger runt 760 gram
  • Vilken grönsak motsvarar storleken? Fostret är nu stort som ett salladshuvud

Min status: Denna vecka är lite seg för mig! Jag är trött, tröttare, tröttast. Ont i ryggen. Svullna ben. Foglossning och har nackvärk.. Magen är stor och i vägen ibland, så det känns verkligen som att jag är i 6:e månaden.. Precis som Bebis ökar i vikt snabbare nu, så gör även jag det. I början gick det ju väääldigt segt, men nu ökar jag iallafall ett halvt kilo i veckan. Det känns så skönt att öka i vikt, utan att behöva trycka i mig mat precis hela tiden, nu kan jag slappna av och äta när jag är hungrig (vilket är rätt så ofta dock, haha).

Övrigt: Denna vecka ser jag på en förlossningskurs online, och pratar mycket med A om graviditeten.. Skall även beställa boken “Att föda utan rädsla” för att förstå mer ingående hur viktig andningen, avslappningen och det mentala är på förlossningen (sen kan det såklart gå åt helvete ändå pga smärtan, det vet jag om och det kommer inte vara mitt fel för det, men jag väljer att tänka positivt nu!). Allt detta har gjort att jag känner mig så JÄKLA redo och peppad nu. Jag känner bara snart kommer vårt barn <3 En vecka till att bocka av från listan, hehe.

Jag har lite olika grejer kvar att göra den närmsta tiden, och det är att:

Packa klart BB-väskan (roligaste jag vet <3), finslipa mitt förlossningsbrev, sätta upp en mental målbild och berätta den för A, så att han kan påminna mig om den under förlossningen när det är som jobbigast (det kan t.ex. vara bilden av vår bebis i babyskyddet påväg hem från BB), samt skriva upp lite grejer som jag behöver att A hjälper mig med för att behålla mitt inre lugn under förlossningen (t.ex. en viss typ av lugn musik).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.