janemarina

Får man göra detta som gravid?

Idag när jag kom hem från barnmorskan så gick jag och la mig i sängen för att vila lite. Jag somnade innan jag knappt hunnit lägga  mig ner. När jag vaknade så låg jag på mage och sov. Har ingen aning om hur det kunde gå då min mage är som en vattenmelon… Kände mig lite öm i sidan av magen när jag reste mig.

Jag tror inte att det är nån fara att sova på mage, men samtidigt, visst bör man undvika det? Likadant har jag hört om att ligga och sova på rygg. Att det inte heller ska vara bra. Så vad är mest optimalt? Jag sover bäst på sidan nu som gravid. Tror inte att jag är ensam om det. Men är detta med att sovarygg/mage en myt om att det skulle vara farligt?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helen

    Det finns vetenskapliga studier som visar att man ska undvika att somna i ryggläge under den senare delen av graviditeten (från vecka 28), detta då en stor kroppspulsåder (vena cava) kan komma i kläm och orsaka syrebrist hos bebisen. risken för dödfödsel ökad därmed. (Inte för att skrämma någon nu!) Rent anatomiskt är det oxå bäst att sova på sin vänstersida under senare delen av graviditeten om man ser till hur blodkärlsbilden ser ut.

    Fin du är och gulligt med blå och rosa rosett! Med vänlig hälsning, Helen

  2. eschutz

    Jag sov på sidan / halft på mage rätt länge in i graviditeten med Wiggo. Hade gravidkudden som stöd så jag hamnade aldrig helt på mage men kunde inte sova annars. vet dock att jag sov endel på rygg med. & allt gick bra ? tror mest det är en myt! Visst kan de inte vara så skönt o sova på magen men de är nog ingen större fara..