janemarina

Ett råd från er föräldrar

Detta envisa hostande som Melina får dras med… Ville att läkaren skulle kika på henne igen för att utesluta att hon inte fått lunginflammation eller något annat. Fick till mig att barn kan hosta länge och sålänge allmäntillståndet är bra så är det lugnt. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det svaret, men vi får helt enkelt avvakta och fortsätta med hostmedicinen.

Har era små haft envisa förkylningar som vägrat att ge sig? Jag är så rädd att hon plötsligt drar sig något farligt genom att hosta länge. Det kanske låter konstigt, men det är verkligen min rädsla.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Vår son hostade hela förra hösten och vintern, det visade sig vara förkylningsastma. Inget farligt och det hjälper jättebra med astma sprayerna vi fått till honom nu. Från att hosta i 5 månader hostar han under förkylningarna men inget mer sen.

  2. Linda

    Precis samma hade vi nu under hösten med vår tös. Hostan kom vid en förkylning men gav sig aldrig. Efter 3 veckor var vi på vc men läkaren sa i princip samma sak till oss som till er. Men hostan gav sig aldrig. Ca en mån senare kom en ny förkylning (härliga förskolebaciller..) och då tilltog hostan ännu mer. Så fick tid igen på vc eftersom hon nu drog efter andan ibland innan hostningar och hostade så hon kräktes. Fick Ventoline utskrivet (luftrörsvidgande) och efter det var nätterna rena drömmen, förkylningsastma alltså. Läkaren kunde inte höra detta på lungorna vid undersökningen eftersom hon i princip bara hostade nattetid. Men glad att hon fick hjälp! Nu vet vi till nästa gång ☺️

  3. Jennifer

    Direkt när jag läste detta inlägg kände jag att jag måste kommentera. Min dotter fick en rejäl förkylning och feber första gången vid sju månader som jag sprang till vårdcentralen med i en månads tid. Efter flertalet undersökningar visade de sig vara trånga luftrör så honfick inhalera medicin på plats och hemma flertalet gånger. När hon sedan blev frisk så var hostan nattetid kvar. Sen blev hon sjuk tätt inpå igen.. samma visa igen och detta upprepade sig fyra gånger. Då blev de undersökningar på lungor, hjärta, näsa, öron ja rubbet. Mycket sjukhus besök. Visade sig att hennes körtel bakom näsan är förstorad (opereras vid 2-års ålder) och ögonkatarr. Mycket saker! Nu är hon 1 år & 7 månader och hostar än nattetid periodvis mer och periodvis mindre så ska på sömnundersökning i januari. Så de jag vill säga är att, känner du att något känns fel så lita på känslan! De har jag gjort!

  4. CarolineK

    Barn som börjar på förskola tar upp en massa nya baciller och bygger upp immunförsvaret, kanske är nya baciller direkt efter dom gamla som bara drar ut på hostan?

  5. Jessica

    Vår ettåring hade hosta i 3 veckor som visade sig vara öroninflammation. Enligt läkaren var det vanligt att så barn med öroninflammation hade hosta så kan vara vört att kolla upp ?