Ida Zäta

Att ge är att få.

Sedan jag blev mamma har världen förändrats och känslor förstärkts. I verkligheten är det jag som har förändrat. Jag har blivit mycket mer sympatisk, empatisk och oegoistisk. Jag är också mycket mer rädd än vad jag var för tre år sedan. Jag grubblar över allt som kan hända med barnen, var som skulle hända med barnen om jag eller Pontus försvann eller i värsta fall om båda försvann. Jag grubblar över landets ekonomi, över vår ekonomi, över det politiska osäkerheterna i landet just nu och speciellt över det ökande hatet och fientligheten medmänniskor i mellan.

Jag kan bli jätte störd på tiggare som tigger vid väldigt opassliga tillfällen, typ som när jag äter eller liknande. Men varför blir jag irriterad? Det är inte för att jag inte vill hjälpa eller för att jag är oempatisk. Det är för att jag har dåligt samvete, samt att jag är svensk och behöver mitt space. Jag har dåligt samvete för att jag kan äta mig mätt medan någon annan inte har samma möjlighet. Jag skulle dock aldrig klaga på eller ifrågasätta en tiggare. Jag förstår att det inte är ett karriärval, ingenting man vill göra eller rekommendera någon att göra. Man gör det för att överleva.

Just nu snurrar det en film på Facebook där unga killar har filmat tiggare som sitter på ett växlingskontor för att troligen skicka pengar. (Det påstås att det är Forex bank men detta är fel). Jag blir på riktigt förbannad över att dessa unga killar tror att det har gjort ett scoop och äntligen kunnat bevisa något. Jag vet dock inte vad de vill med filmen. Den är bara så oerhört kränkande.

Jag försöker visa mina barn att oavsett vart man är född eller vilka föräldrar man har så har man samma värde. Därför är två julklappar under granen pengar som är skänkta till välgörenhet. Fyra julklappar är skänkta till barn i Ljusdal. Felicia har ett fadderbarn och jag har en fadderby. Varje gång vi går ut från mataffären skänker vi antingen en slant eller något ätbart till tiggaren utanför dörren. Jag gör det för att jag hoppas att andra skulle göra det samma mot mig om jag hamnade i samma skor.

IMG_2268.PNG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.