Idatuovinen

Recept – Lchf bröd

Nu när vi börjat övergå mer och mer till Lchf-kost pga. Haydens epilepsi så har jag också fått lära mig att baka tex. Lchf bröd. Johan och Hayden bakar mycket med mandelmjöl, men eftersom jag är allergisk mot det så har jag fått hitta andra recept. Det är inte lika lätt när man är nöt och mandelallergiker, men här har jag ett recept för er som inte heller tål eller vill ha det.

Smör och ost på och det blir supersmarrigt!

– 2 ägg

– 2 dl riven ost

– 2 dl pofiber

– 2 msk fiberhusk

– 2 tsk bakpulver

– 1 tsk vitvinsvinäger

– 2 krm salt

– 2 msk kvarg ( i originalreceptet är inte kvarg med, men jag tycker det blir lite godare och saftigare med, prova båda)

– 2 msk kokosolja (inte heller med i originalreceptet, men ville öka på fettmängden lite och det blir saftigare)

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Låt stå i 20 minuter.

Gör sedan 8 runda bollar som du plattar till.

Kör i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. I originalreceptet står det 20 min, men jag tycker 16-17 brukar vara perfekt. Så håll lite koll 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Att baka och laga mat med LCHF är spännande och det finns många olika recept. 🙂 Lycka till. Det ska bli spännande att följa om Hayden blir bättre 🙂