Nu när vi börjat övergå mer och mer till Lchf-kost pga. Haydens epilepsi så har jag också fått lära mig att baka tex. Lchf bröd. Johan och Hayden bakar mycket med mandelmjöl, men eftersom jag är allergisk mot det så har jag fått hitta andra recept. Det är inte lika lätt när man är nöt och mandelallergiker, men här har jag ett recept för er som inte heller tål eller vill ha det.
– 2 ägg
– 2 dl riven ost
– 2 dl pofiber
– 2 msk fiberhusk
– 2 tsk bakpulver
– 1 tsk vitvinsvinäger
– 2 krm salt
– 2 msk kvarg ( i originalreceptet är inte kvarg med, men jag tycker det blir lite godare och saftigare med, prova båda)
– 2 msk kokosolja (inte heller med i originalreceptet, men ville öka på fettmängden lite och det blir saftigare)
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Låt stå i 20 minuter.
Gör sedan 8 runda bollar som du plattar till.
Kör i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. I originalreceptet står det 20 min, men jag tycker 16-17 brukar vara perfekt. Så håll lite koll 🙂
Verkar gott 🙂 Tack för tipset!
Så spännande! Det här receptet ska jag spara och prova efter julmaten sen 😉
Åh gud vad gott de ser ut? tack för tips!
varsågod 😀
Ser super gott ut, jag måste bli bättre på att baka eget bröd. ?
Ja jag har inte heller varit särskilt duktig på det innan 🙂
Så duktig du är, kul att hitta nya spännande recept ?
Vad gott det såg ut! Det måste jag testa baka 🙂
Att baka och laga mat med LCHF är spännande och det finns många olika recept. 🙂 Lycka till. Det ska bli spännande att följa om Hayden blir bättre 🙂
Ja, jag är inte bakmamma i vanliga fall heller, och nu blir det liksom ännu lite klurigare, men det är kul 🙂
Ja verkligen, tack <3
Mycket roligare att äta när de är lite nyttigare och man slipper oroa sig för allt onödigt socker ❤️
Exakt 😀
Vilket bra tips! Brödet låter verkligen gott.
Ja det är gott 😀