Göteborgsmamman

Recept: Pasta med pesto och pinjenötter.

Hej matnissar ♥

Har du – liksom mig – alldeles för lite tid till att laga mat under veckodagarna? Blir det snabbmat, köpemat och take-away som gör att det börjar svida i plånboken mot slutet av månaden? Lugn! Här kommer ett recept som går hiskeligt snabbt att laga och som faktiskt går att variera på många olika sätt genom att tillsätta eller ta bort det man vill. Basen är densamma och ger en lyxig känsla på bordet även mitt i veckan! 🙂
Här kommer recept på pasta med pesto och pinjenötter!

Du behöver till 6 personer:
Kött/Kyckling/Tofu i valfri mängd, 3 msk pesto, 5 dl grädde, 1 liten påse pinjenötter, 1 kruka basilika, 1 stort paket pasta, salt och peppar.

Såhär gör du:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
2. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. De ska precis få färg – då häller du av dem och ställer dem åt sidan. Fortsätt använda samma stekpanna till köttet
3. Stek köttet i smör. Till sätt pesto, grädde, salt och peppar.
4. Blanda köttblandningen med pastan och toppa med basilika och pinjenötter

Tips! Vill du så kan du absolut tillsätta lök, tomater, champinjoner eller något annat du gillar. Du kan även testa på bönpasta – det är faktiskt knappt någon skillnad när såsen och smaken från peston tar över så pass mycket 🙂
Tips #2! Byt ut peston mot Ajvar Relish – också en riktig höjdare! 

Smaklig måltid!

pasta med pesto och pinjenötterpasta med pesto och pinjenötter pasta med pesto och pinjenötter pasta med pesto och pinjenötterRecept på pasta med pesto och pinjenötter! Överraskande gott och snabb, enkel och god vardagsmat! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.