Göteborgsmamman

Påskbak: kaninmuffins.

Hej på er!

Tänk att det snart är påsk! Jag älskar verkligen årets alla högtider och firar gärna med familj, vänner och god mat att tjattra över.
Och mer firande har det blivit sedan vi fick barn – jag vill verkligen gå all in! Än kan det vara lite svårare med middagsbjudningar eftersom vi inte riktigt kan koppla av med våra tre små monster här hemma, men det kommer 🙂

Hursomhelst- häromdagen gjorde vi kaninmuffins efter att barnen kommit hem från förskolan. Gissa om de gick hem?
Och enkelt var det. Nästan löjligt enkelt! Därför tänkte jag dela med mig av receptet om någon vill baka inför äggens och kaninernas högtid 🙂

Du behöver:
100 g smör, 2 ägg, 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl mjölk, formar, mörk riven choklad samt vit- grön- och rosa sockerpasta. Jag hittade våra här. Även formarna kommer från samma hemsida och direktlänk hittar du här 🙂

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smöret och låt svalna
3. Vispa ägg och socker poröst
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
5. Tillsätt det smälta smöret och mjölken i mjölblandningen
6. Häll över blandningen i formarna. Ungefär 2/3 ska fyllas och sedan gräddas 15 minuter i ugnen

Sedan skär du bara ut lite gräs, häller på lite jord och skapar kaninöron som sticker upp ur kaninhålet 🙂 Så gulligt!

Påskbak Påskbak Påskbak PåskbakGulligt litet påskbak tycker jag – kaninen som sticker upp öronen ur kaninhålet 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.