Varför har man kokosolja i kaffet?
Varje morgon startar jag dagen med en kopp kaffe och vet ni vad som ligger där i? Kokosolja. När jag hällt upp mitt varma kaffe så tillsätter jag även 1 tsk kokosolja som smälter på en hundradels sekund. Och det smakar faktiskt inte så mycket kokos, även om det inte hade gjort något för min del 🙂 kokosolja i kaffet
Men varför har jag kokos i kaffet då?
- Kokosoljan har ett högt näringsvärde och innehåller både vitaminer och mineral, men även antioxidanter och fettsyror
- Jag läste en studie för ett tag sedan att det är bra att börja dagen med fett för att kicka igång kroppen till att förbränna just det. Sant eller falskt – jag äter det mest för det nyttiga ändå 🙂
- Nästan hälften av kokosoljans fettsyror består av laurinsyra. Denna syra omvandlas i tarmen till monolaurin som i sin tur skyddar mot virus- och bakterieangrepp. Monolaurin har även en förmåga att förhindra formering av HIV-viruset
- Kokosoljan innehåller karpylsyra som är en fettsyra att finna i bröstmjölk
- Fettsyrorna i oljan är lätta för kroppen att ta upp och smälta. De kan enkelt tränga igenom cellmembranen och behöver inte hjälp av enzymer och förser cellen snabbt med massa energi
- Kokosoljan är bra för en god sköldkörtelfunktion och ämnesomsättning
- Oljan ger även en mättnad – och vem vill inte vara mätt? 🙂
Frågor på det? 🙂 Testa vettja! Jag använder den här och handlar du från den här sidan så glöm inte att använda koden GBGMAMMA för 200:- rabatt när du handlar för 700:- (gäller nya kunder).
Kram.
Varför har jag kokosolja i kaffet?