Hej på er! potatismos
Jag måste faktiskt säga det själv; är det något jag kan så är det att få till det där perfekta potatismoset. Jag hade kunnat stå och småäta på det i evigheter och med lite lingonsylt, sås eller ketchup till så är det nästan godare än godis 🙂 Men så är ju jag en potatismostjej och lite tokig i traditionell husmanskost också, haha. potatismos
Jag tänkte iallafall dela med mig av ett par steg till er för att få till ett lyckat potatismos – hoppas ni gillar det!
- Potatismängden brukar inte spela så stor roll, en potatis hit eller dit tänker jag. Koka den mjuk som vanligt och ha i rikligt med salt bara. Ett tips för att få potatisen klar snabbare kan vara att dela dem i små, små bitar – då går det på nolltid!
- Häll av vattnet och behåll potatisen i kastrullen.Lägg i en rejäl klick smör – runt 75 g – och pressa med en potatisstöt.
- VÄRM hälften mjölk och hälften grädde i micron eller på spisen om ni saknar det förstnämnda. Mängden beror lite på hur mjukt du vill ha moset och hur mycket potatis du kokat. Ta en vanlig mugg och fyll upp den – annars kan du ju bara värma mer 🙂
- Häll i mjölkblandningen lite i taget och pressa med potatisstöten. Det absolut sämsta du kan göra är att vispa potatismoset – då riskerar du att få det alldeles klistrigt och det vill du inte 🙂
- Häll i en nya vit- och svartpeppar och salt tills du känner att du är nöjd med smaken.
Klart! Så himla gott! Enjoy! 🙂
Det här åt vi igår – såå gott! Gillar ni köttbullar och potatismos?