Igår gjorde vi köttfärsfyllda paprikor till middag. Väldigt enkelt och går lagom snabbt att göra. Jag tänkte att jag skulle visa hur vi gjorde om ni vill testa 🙂 eller helt enkelt få lite matinspiration till kvällen! Försöker du avstå eller minska på kolhydraterna så behöver du inte ha med ris i den här rätten – det går lika bra utan! 🙂 Vill du så kan du istället riva ner blomkål för att få lite extra energi i.
Du behöver paprikor, köttfärs, champinjoner, gul lök, vit lök, ris, riven ost (vi hade bara hushållsost hemma) och kryddor.
// Skölj dina knallröda paprikor ordentligt. Stek köttfärsen tillsammans med finhackad vit- och gullök och champinjoner. Krydda som du vill. Passa på att koka riset samtidigt. //
// Skär av toppen och rensa bort alla kärnor och vita kanter. Blanda ihop köttfärsblandningen och det kokta riset. //
// Fyll paprikorna med köttfärs- och rismixen. //
// Toppa med ost och sätt in ugnen på 175 grader i ca 25 minuter eller tills osten är gyllene. //
// Servera med sallad och gräddfil. Klart! Så enkelt och så gott! //