Hej på er ♥
Hoppas ni mår fantastiskt! Jag har precis tuffat på med lite mail, havregrynsgröt (som jag saknade SÅ under mina 17 dagar! Gröten var nästan det jag saknade mest, haha) och avslutat morgonen med ännu en kopp kaffe. Nu ska jag snart ta en friskvårdstimme och ta en löprunda i skogen – det ska bli fantastiskt skönt!
Igår fick Fredrick önska middag (inte så supervanligt kanske – han är lika velig som jag är) och önskade hans farmors pannkakstårta! Ni kan ju gissa om tjejerna blev glada när de fick höra, även om Elise tydligen – från igår – inte äter pannkakor 🙂 Hon gillar nämligen inte pannkakor fick jag förklarat, utan ville hellre ha en smörgås än tårta med grädde och sylt. Vilket barn gillar inte pannkakor?
Fredricks farmor Sigrid gjorde ofta denna tårta när barnbarnen var på besök och det blir helt klart lite kravfyllt när man ska försöka få den lika god. Nästa gång: ännu mer grädde! Precis som receptet nedan 🙂
Pannkakstårta
Du behöver:
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
12 dl mjölk
6 ägg
6 msk smör
Fyllning:
1 liter grädde
Drottningssylt efter tycke och smak, men ca 2-3 dl
Såhär gör du:
1. Blanda ihop mjöl och salt i en bunke.
2. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt sedan resten av mjölken och äggen.
3. Smältsmöret i stekpannan och vispa ner i smeten.
4. Stek pannkakor som aldrig förr!
5. Låt pannkakorna svalna helt. Gärna in i kylen ett par timmar.
6. Vispa grädden ganska hårt och blanda ner drottningssylten.
7. Börja med två pannkakor och varva med grädde, två pannkakor, grädde, två pannkakor tills allt är slut.
Smaklig måltid och tack farmor Sigrid för receptet!
Nu ska jag ta den där löprundan 🙂 Hoppas ni får en fantastisk eftermiddag!
Kram.
Ohhh så smaskens