Hej alla bagare där ute ♥
Jag tror det bor en liten hemlig bagare i mig. Det viktigaste för mig är inte att få slicka sleven eller äta de färdiga bakverken – för mig är det bara att få skapa det som först bara är en bild i mitt huvud. Att få stå där och vispa, sleva och spritsa – det är min terapi 🙂
Till Emilias 1 års kalas gjorde jag en fantastiskt god tårta – ja, tårtan med extra allt! Det var jordgubbar, grädde, vanilj och såklart: sockersöt frosting 🙂
Nu tänkte jag dela med mig av receptet. Tårtan tar kanske runt 30 minuter att slänga ihop om du har färdiga bottnar – galet, eller hur? Jag älskar när saker går snabbt 🙂
Du behöver:
Basen: tårtbottnar, 5 dl grädde, 1/2 kg jordgubbar hackade i mindre bitar, 1-1 1/2 msk vaniljsocker, 200 g Philadelphia och 1 1/2 dl florsocker
Frosting: 200 g rumsvarmt smör, 2 pkt florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 200 g Philadelphiaost och ett par droppar citron samt karamellfärg om ni vill färga den gul-vita frostingen. Detta är en dubbelsats frosting och det kommer bli lite över – passa på att dekorera något annat! 🙂
1. Vispagrädden hårt i en bunke
2. Ta fram en annan bunke och vispa ihop Philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt jordgubbarna
3. Blanda jordgubbsröran med grädden och bre på tårtbottnarna – ett i taget och stapla dem på varandra
4. Klä tårtan med jordgubbsröran
5. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och tillsätt så mycket karamellfärg du behöver. Tänk på att ta ytterst lite om du vill ha en ljus färg på din frosting
6. Fram med spritsen! Jag använde en stjärntyll, men du kan använda den tyll du gillar bäst. Spritsa för glatta livet och dekorera eventuellt med ett par strösselkorn 🙂