Göteborgsmamman

Att skälla ut ett barn.

God morgon på er! <3

5:15. 5;15 bestämde sig Emilia för att vakna idag. Tack gode gud för att jag och de stora la oss 21 igår när Fredrick inte var hemma. Men när man kollar på klockan och den står på 5:15 så vet man ju inte om man ska skratta eller gråta, haha. Idag låg vid kvar i sängen tills de andra vaknade och vid 6 gick vi upp. Julia satte på barnprogrammet och hoppade tillbaka upp i sängen bredvid Elise medan Emilia och jag gick ut till köket och en av oss började äta lite frukost. 6:00. Haha. Livet som förälder!

Igår hade vi en magisk dag här i Göteborg. Solen lös så stark och termometern stod på 20 grader! Vinden var visserligen fortfarande rätt frisk, men satt man i lä så kunde man nästan sitta naken – så varmt var det!
Mamma och hennes kompis kom förbi och vi tog oss bort till Trädgårdsföreningen där vi njöt av barnens skratt och den strålande solen.
Vi var dock med om något väldigt märkligt. Ett märkligt beteende hos en kvinna på lekplatsen. Barnen gick runt och lekte och Elise gick fram mot ett av de där ’sandlådeborden’ där det finns massor av leksaker som alla får leka med. Elise tar tag i ett lejon och en kvinna kommer fram till henne i rasande fart och skäller ut henne högt på ett främmande språk. Elise förstår ju inte någonting utan blir mer eller mindre skräckslagen och gråter alldeles förtvivlat. Jag har aldrig sett henne så ledsen och under en lång tid var hon otröstbar. Mamma hade försökt göra sig förstådd (jag såg händelsen på håll), men fick istället med kroppsspråket visa att sådär gör man inte, varpå kvinnan bara ruskar på huvudet och inte låtsas om henne. Elise är 3,5 år och den här kvinnan var rent utav vidrig mot henne. Vem skriker så åt ett barn?! Det är självklart okej att ha med sig egna leksaker, men då tycker jag man får räkna med att det finns andra barn som försöker låna och som inte ser skillnad på låneleksakerna och privata. Det var ju inte så att Elise försökte sno den från någon, den låg ju bara där. Och ändå – OM hon skulle försökt ta den från någon – vad ger den här kvinnan rätt till att gorma ut över ett stackars barn? FY!
Ni märker ju verkligen att jag går igång på det här kanske, men jag blir så frustrerad. Att vara elak mot ett barn – då har man sjunkit lågt.
Låt oss släppa det nu. Vi pratade om det när vi kom hem igår och jag fick förklara för Elise att kvinnans beteende inte var rätt och att Elise själv inte kunde veta att det var någon annans leksak.

Vi hade iallafall en fin dag i parken och tjejerna var helt slut när vi gick därifrån. Julia och Emilia somnade i vagnen direkt och Elise nästan gåendes. Tur att vi inte hade så långt hem 🙂
Igår kväll mös jag och tjejerna här hemma hela kvällen. Fredrick var på AW och vi tittade på Katten Gustaf som gått varm här hemma alldeles för länge, haha. Brukar era barn snö in sig på filmer och sen se dem 100 ggr? Jag älskade Vaiana och den har vi nog sett 100 gånger. Katten Gustaf har vi än så länge bara sett 20 kanske? Haha.
Jag gjorde grönkålschips till mig själv och barnen fick smoothies till fredagsmys innan vi la oss vid 21.

Idag står ingenting på agendan. Jag hade velat träna lite, men annars är det faktiskt inte så mycket mer som behöver göras. Lite sugen på nytt soffbord är jag så förhoppningsvis kanske vi tar en tur ut till möbelbutiken 🙂

Vad ska ni göra idag? 

Kram.

mammablogg mammablogg göteborgs största bloggar trädgårdsföreningen mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg kivat mammablogg mammablogg mammabloggTrötta tjejer efter en lång dag i parken 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia Olsén

    Hej! Alltså riktigt vidrigt beteende tycker jag!! Är man på en offentlig lekplats så får man räkna med att barn kommer ta/låna/dela leksaker. Men det viktigaste av allt är att man skäller inte ut. Härligt att ni hade en eftermiddag. Kram

  2. maria

    Man beter sig inte som den kvinnan oavsett om det var deras saker eller ej, då ler man vänligt mot barnet o förklarar, kanske på sitt eget språk men i alla fall, klart tösen blev rädd.
    Här har vi underbart väder, är i trädgården med man o hundar, har plockat ut mina blommor från källaren till växthuset där e får bo tills det inte är risk för nattfrost
    Ha en riktigt fin lördag
    Kram Maria i Skåne

    1. goteborgsmamman

      Du är så fin ♥️ Tack! Och jag håller med dig.
      Åh, det låter som om du har en alldeles fantastisk dag. Vi är på väg hem. Då ska jag springa en sväng och sen blir det något gott till middag.
      Hoppas du får en mysig kväll!
      Kram <3