Göteborgsmamman

Gör egna hallonremmar!

Hej på er!

Idag tog jag mig i kragen och testade de där hallonremmarna som så många gör hemma. Och vet ni vad – det var verkligen inte alls så krångligt som jag trodde att det skulle vara. 70 grader i 4 timmar var det som krävdes och knappt något jobb innan heller. Goda blev de också! 😉

Du behöver:
6 dl hallon, 2 msk honung/agave och 1 tsk citronsaft

Såhär gör du:
1. Om hallonen är frusna: koka upp dem på svag värme tills du får en fin puré. Annars mosar du dem med hjälp av en mixer
2. Blanda i honung och citronsaften och rör om
3. Häll ut på en silikonduk och låt grädda i ugnen ca 4 timmar på 70-75 grader. Anledningen till att inte använda bakplåtspapper är för att det fastnar så lätt i hallonen
4. Skär ut i längder

Klart! Så smarrigt och nyttigt!

hallonremmar hallonremmarSå smarriga och barnen älskade dem!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Mina barn älskar också fruktremmar. Vi brukar göra på aprikoser också. Bara att lägga dem i blöt några timmar och sen mixa, efter det är det samma procedur! Som du säger, såååå enkelt!