Hej på er!
Alltså, det här är verkligen världens godaste vegetariska lasagne.
När det var meatfree monday den här veckan så passade jag på att äntligen introducera det vegetariska köket för familjen. Att äta vegetariskt är ju både bra för kropp men även för miljön och det här var inte en dag för tidigt 🙂
Nu ska jag försöka laga vegetariskt varje måndag och ni får mer än gärna komma med massa goda förslag på rätter vi kan testa.
Men, tillbaka till lasagnen. Här kommer receptet!
Du behöver:
Lasagneplattor, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 2 röda paprikor, 500 g krossade tomater, 500 g fryst bladspenat, 1/2 dl tomatpuré, 1 grönsaksbuljongtärning, 1 dl vatten, 1 msk oregano, 2 mozzarellaostar, 1 dl soltorkade tomater, 1 dl riven parmesanost, salt och peppar.
Bechamelsåsen: 2 msk smör, 3 msk vetemjöl, 5 dl mjölk, flingsalt och peppar.
Såhär gör du:
1. Finhacka löken. Grovhacka paprikan.
2. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs paprika + lök tillsammans. De ska INTE få färg, men däremot bli mjuk.
3. Tillsätt spenaten och låt puttra i ett par minuter.
4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av med kryddorna.
5. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
6. Vispa ner mjölet.
7. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
8. Smörj en ugnsfast form med smör.
9. Varva tomatsås, plattor, bitar av mozzarella och bechamelsås. Översta lagret ska bestå av bechamelsås.
10. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över gratängen. Toppa med riven parmesanost.
11. Gratinera i ugnen på ca 225 grader i ca 35 minuter. Lägg på folie om den skulle bli för mörk 🙂
Smaklig måltid!
Nej, mer vegetariskt ska det bli efter den här rätten: världens godaste vegetariska lasagne!
Receptcred här. 🙂
Vi äter ofta vegetariska soppor (linssoppa och potatis/purjolök är favoriter), falafel med sallad och goda såser och ris/pommes, halloumi-burgare, halloumi-stroganoff, vegetarisk taco och lasagne såklart 🙂
Åååh, jag älskar linssoppa! Vilka tips du kommer med?! TACK! <3