Hej på er!
Vad får man lov att göra när man är sjuk? Jo, äta något gott såklart 🙂
Idag bestämde vi oss för att fortsätta med påsken och har gjort ett perfekt påskgodis för både stora och små: kindägg med vit choklad. Om jag inte minns helt fel så hittade jag receptet på Yayas blogg från början och nu fick jag äntligen testat det.
Ett litet roligare alternativ för stora och små och barnen får ju faktiskt en liten present på köpet 😉
Du behöver:
4 kinderägg, 1/5 dl grädde, 1/5 10% kesella, 1 msk lemon curd, 1 tsk vatten och 50 g vit choklad.
Såhär gör du:
1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och låt svalna något.
2. Under tiden kan du gröpa ur kinderäggen tillräckligt mycket för att du precis ska få ut leksaken.
3. Vispa upp grädden och blanda med kesellan.
4. Blanda ner den vita chokladen i gräddblandningen och fyll upp kinderäggen. Låt stå i kylen ca 30 min.
5. Släng ner lemon curd och vatten i en kastrull och låt smälta och blandas ihop. Akta så inget bränns! Låt stå i kylen minst 10 min.
6. Gröp ur ett hål i kinderäggssmeten och klicka i lemon curden. Klart! Kindägg med vit choklad – blir det festligare till påsk? 🙂
Så gott det ser ut!
Det var så himla gott – nästan som pannacotta. Det kanske man skulle fylla dem med nästa gång..? Ha en fin helg <3
Kram <3
mums vad gott! bra tips.
Kram
Söt du är! Tack snälla Victoria <3 Ha en underbar helg!
Kram <3