Hej på er!
Det är lill-lördag och vi börjar närma oss helgen. Vi försöker att hitta på så mycket enkla recept att laga under veckorna som möjligt – både för att spara tid, men också för att lyxa till det med att kanske äta ute eller liknande under helgerna 🙂 Det är ju faktiskt inte kul om man kan få lyxa hela tiden – då blir det ju inte speciellt när det väl händer! 😉
Men så testade vi något riktigt gott igår. Receptet hittade vi här och nu langar jag vidare det till er. Testa gärna att laga det här hemma! Det går ju utan problem att göra vegetariskt genom att använda tex quornfärs istället 🙂
Du behöver:
1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 röd paprika, 500 g köttfärs, 1 burk vita bönor, 1 burk krossade tomater, 1 tsk torkad basilika, salt, peppar, 2 msk oxfond, 1 msk tomatpuré, 1/2 röd chilipeppar, 1 dl vatten, mini baguetter och turkisk yoghurt.
Såhär gör du:
1) Hacka den gula löken, vitlöken och paprikan i små bitar. Stek upp tillsammans med köttfärsen
2) Tillsätt krossade tomater, vattnet, tomatpurén, fonden och basilikan
3) Spola av bönorna i kallt vatten och tillsätt i färsblandningen. Smaka av med salt och peppar
Servera med bröd och yoghurten! Smaklig spis!
Det ser supergott ut Malin! Jag tänkte egentligen laga en liknande tacovariant-soppa idag, men jag fastanade för denna till vår middag idag 🙂