Göteborgsmamman

Äppelpaj – och recept på en riktigt god sådan!

Är ni redo för en hejdundrande äppelpaj?

Hej! Igår bakade vi ju som sagt äppelpaj här hemma och den alldeles, alldeles perfekt. Därför måste jag ju helt enkelt dela med mig av receptet! Försök tajma in så att ni bakar den en regnig höstdag och att den äts varm med en kall vaniljsås vid sidan av 😉 Då smakar den genast ÄNNU bättre!
Jag gör alltid lite mer smuldeg än vad som står i recepten – tycker det kan bli lite lite annars och det är ju nästan det som är det godaste 🙂

Du behöver:
Grunden
5 gröna äpplen, 2 tsk socker, 1 tsk kanel och smör att smöra formen med.
Smuldegen
175 g rumsvarmt smör, 2 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl havregryn, 2 dl socker och 0,75 tsk salt. Gärna även en nypa vaniljsocker i – det ger en lite annorlunda, men fruktansvärt god smak!

Såhär gör du:
1) Sätt ugnen på 225 grader
2) Skala och kärna ur äpplena. Lägg dem i den smorda formen.
3) Strö över 2 tsk socker och 1 tsk kanel över äpplena och fortsätt med smuldegen.
4) Blanda ihop alla de torra ingredienserna och knåda sedan ihop med smöret. Smula över äpplena.
5) Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, men håll kåll – efter ett tag kan det oftast behöva lite alluminiumfolie över för att det inte ska brännas vid 🙂

Lycka till och smaklig spis!

äppelpaj äppelpaj äppelpaj

Finns det något godare än äppelpaj en kylig höstdag? 🙂

Här kan ni hitta fler recept. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.