Recept på en fantastisk grekisk kyckling med grönsaksbulgur och tzatziki kommer här.
Mmm! Jag blir hungrig bara jag läser rubriken i det här inlägget – gårdagens middag var verkligen en hit och jag kan tänka mig den i många dagar framöver – synd att det inte blev så mycket över att den drömmen slår in bara, haha. Jag älskar recept som inte kräver så mycket förklaring – som man bara förstår att ”ja, men det här kan jag ju!” och så slänger man ihop allting för att vips, så är det klart! Det här är ett sånt recept. För alla kan ju blanda och steka kyckling, inte sant? grekisk kyckling
Grundreceptet kommer från Mathem och är både enkelt och går snabbt att tillaga. Testa, testa! Mums!
Det här behöver du:
Bulgur
3 dl bulgur, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 röd paprika, 1/2 purjolök, 1 kruka färsk persilja, 3 msk olivolja, 1/2 citron, 1 tsk salt, 2 krm malen svartpeppar och ev 1 tsk färsk chilipeppar.
Kycklingen
4 st kycklingfiléer, 1 tsk oregano, 1 tsk paprikakrydda, 1 nypa salt, 2 krm malen svartpeppar och smör att steka i.
Tzatziki
1/2 gurka, 1 1/2 dl turkisk yoghurt, 1 vitlöksklyfta, 1/2 citron, 1 tsk flytande honung, 1 krm salt och 1 krm malen svartpeppar.
Såhär gör du:
Bulgur
1) Koka upp bulguren enligt anvisningar
2) Hacka ner alla grönsaker och rör runt med den färdiga bulguren
Kyckling
1) Stek kycklingen på svag värme under tiden bulguren kokar
2) Tillsätt alla kryddor när kycklingen börjar få färg, men innan den är klar
Tzatziki
1) Riv gurkan och lägg i hushållspapper för att få bort överflödigt vatten
2) Blanda allting och pressa ner vitlöksklyftan
3) Tillsätt gurkan och låt stå i kyl minst 15 min
Klart! Visst var det enkelt? Och lika enkelt som det låter är det 🙂 Lycka till!
Grekisk kyckling med grönsaksbulgur och tzatziki – så enkelt – så lyxigt!