Hallå där! Tacogratäng comin up!
Är det någon här som ska ha gäster i helgen eller som kanske vill hitta på någon annan variant till den traditionella tacosen på fredag? Då har jag receptet för dig! Faktum är att denna tacogratäng blev så omtyckt att den gick i ett svep – även bland barnen. Så snabbt att jag inte hann med några roliga foton mer än med mobilen. Men äsch – ni får använda fantasin! 🙂
Kommer ni ihåg mitt recept på den fantastiska tacopajen? Testade du det? Annars är det ett annat tips. Men här kan även du som äter enligt LCHF skapa magi! Receptet idag är nämligen på en tacogratäng som kommer ta dig och dina gäster/familjen till himlen. Och lätt är det – för det älskar vi ju! Då har du tid till att göra annat också 🙂
Smakliga måltid!
Du behöver:
1 kg bland- eller nötfärs, 2 påsar tacokrydda, 2-3 paprikor i olika färger, 200 g Philadelphia, 1 liten burk créme fraiche, 3 dl cheddarost, nachochips och tomater att toppa med.
Såhär gör du:
1) Sätt ugnen på 225 grader.
2) Stek upp köttfärsen och blanda ner kryddan.
3) Hacka paprikorna och lägg i botten av en form. Lägg färsen över.
4) Blanda Philadelphian med créme fraichen och osten. Riven ost är att föredra.
5) Smeta röran över färsen och toppa med tomater och nachochipsen.
6) Skjut in i ugnen i ca 20 minuter. Håll koll dock, för chipsen blir snabbt mörka – då är det bara att svepa över lite folie 🙂
Servera med en god sallad, tacosås och kanske lite gräddfil. Mums!
Ledsen för de dassiga bilderna, men hellre bilder än inte, eller hur? 🙂 Och kameran min är ju på lagning!