Är ni redo för världens godaste äppelkaka?
Just nu doftar det ljuvligt i hela hemmet efter två satser av världens godaste äppelkaka. Det är Fredricks tur att fixa fika till jobbet imorgon och då bakar jag mer än gärna 🙂
Jag är annars en tjej som gillar smulpajsvarianten mer än en mjuk kaka, men med det här receptet ligger den förstnämnda i lä.
Allt som oftast kommer jag in i riktiga äppel-perioder där jag bakar allt möjligt med äpplen, för att sedan nästan glömma av denna underbara frukt. Har du något gott recept med äpplen i så får du mer än gärna dela med dig!
Baka – och jag lovar dig att du kommer bli så nöjd att du kommer göra det om och om och om igen 🙂
Det här behöver du:
4 stora äpplen av valfri sort (jag brukar köra på gröna)
5 msk socker
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
3 ägg
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
Såhär gör du:
1. Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en bunke och häll över socker, kanel och vaniljsocker. Låt ligga.
2. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Här kan du sedan göra dig av med vispen och bara använda en slev i fortsättningen. Resten ska nämligen RÖRAS runt, inte vispas 🙂
3. Vänd ner vetemjöl blandat med bakpulver.
4. Tillsätt ett ägg i tagen och till slut mjölken. Som sagt, rör – inte vispa.
5. Häll upp smeten i en bakplåtstäckt springform. Jag använder en 24 cm.
6. Tryck ner en herrans massa äpplen och häll till sist över den vätska som blivit av dem för att få kakan extra saftigt.
7. Grädde i ugnen ca 45 minuter på 175 grader.
Servera med lite (eller massor!) med vaniljsås och njuuut!
Jag är inte bäst på att göra den snyggaste kakan, men god är den! 🙂
Ser ljuvlig ut! Älskar oxå smuläppelpajer, men denna borde jag testa, äpple är ju så gott i bakverk!
Kramar
En 1/2 mjölk vad? Deciliter? 🙂
Hahaha! Det gick lite för snabbt där! Ja, 1/2 dl! Tack snälla <3