Göteborgsmamman

Recept: parmesan- och blomkålsris.

Hej på er alla matglada!

Om ni – precis som mig – gillar det enkla, snabba, goda och nyttiga så kommer ni älska det här tillbehöret eller varför inte substitutet till pastan, potatisen eller riset? Jag brukar sällan själv äta något istället för de typiska kolhydraterna, men vet att många ändå äter enligt LCHF så varför inte! 🙂

Det här parmesan- och blomkålsriset gjorde jag i förrgår och tillochmed Fredrick – som annars är en typisk risätare – kunde tänka sig det här fler gånger. Och det mina damer och herrar, det är ett bra betyg 🙂 Så här kommer receptet! Enjoy!

Du behöver:
1 blomkålshuvud, 150-200 g parmesan, 1 vitlöksklyfta, smör att steka i och saft från 1/2 citron.

Såhär gör du:
1) Släng ner vitlöken, blomkålshuvudet och parmesanen i en matberedare eller riv allt för hand.
2) Häll i en lagom mängd smör i stekpannan och i med mixen ovan. Pressa över citronen.
3) När du rört runt och låtit det steka i ca 10 minuter så är det klart. Visst var det enkelt? Så testa nu på!

Kram.

blomkålsris blomkålsris blomkålsris blomkålsris

Ett magiskt gott parmesan- och blomkålsris ! 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.