Hej!
Lagom såhär till helgen och dess middagar så tänkte jag passa på att tipsa om en supergod och enkel potatissallad som vi slängde ihop på midsommar. Den går verkligen i ett nafs och det enda du behöver vänta lite på är att potatisarna ska svalna innan du blandar dem med mejeriprodukterna 🙂
Du behöver:
Ca 15 potatisar av den fasta sorten, 5 dl gräddfil, 5 dl créme fraiche, 2 dl majonäs, 1 kruka gräslök, 1 purjolök, 1 röd lök, salt och peppar.
Såhär gör du:
1) Koka potatisen så hård som du vill ha den. Låt svalna.
2) Hacka gräslök, purjolök och rödlök i medelstora bitar.
3) Blanda ihop gräddfil, créme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och peppar.
4) Blanda ner löken med röran från steg 3 och ställ in i kylen tills potatisen svalnat.
5) Hacka potatisen i så stora bitar du önskar.
6) Blanda alltihop, smaka av och njut!
Så enkelt – så gott!