Hej!
Nu är det ju påsk och vad passar då inte bättre än ett härligt efterrättstips á la easter?
Den här morotskakan blir sådär härligt saftig och frostingen är to die for. Testa testa! 🙂
Du behöver:
8 dl rivna morötter (ca 8 st)
3 dl neutral olja
+
4 ägg
3 dl farinsocker
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
4 tsk kanel
2 tsk nystött kardemumma
+
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Frostingen:
200 g smör
200 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Skal från 1 citron
Såhär gör du:
1) Sätt ugnen på 175 grader
2) Blanda de rivna morötterna med oljan
3) Vispa ihop farinsocker, socker, vaniljsocker, salt, kanel och den nystötta kardemumman med äggen
4) Blanda ner morotsblandningen
5) Blanda ihop mjöl och bakpulver innan du blandar ihop detta med den större blandningen
6) Häll i formen
7) Grädda i ugnen ca 30 minuter – låt svalna
8) Blanda ihop alla ingredienserna till frostingen och smeta över den avsvalnade kakan
Ät och njut!
// Detta är verkligen världens godaste morotskaka! //
Hej. Storlek på formen? ?
Hej! Jag hade en 24 cm men hade gärna haft en 20 cm till den här kakan om jag ägde en ?♥️??
Oj så gott ?
Jaaa! 🙂 Kram <3
Hur gör du äggen?? ?
Hur gör du äggen?? ?