Hej på er!
Ibland kan det vara skönt att ha mellanmålen färdiga där hemma när man själv eller barnen kommer hem från skola och dagis. För mig räcker det personligen sällan med en frukt för att jag ska bli nöjd – därför blir de här mellanmålsmuffinsen alldeles lagom!
Dessutom är de så himla goda, enkla och du kan absolut göra en dubbel sats och frysa in till utflykten.
Du behöver:
1 banan, 4 äpplen, 6 ägg, 1 dl jordnötssmör, 1/2 dl kokosolja, 2 msk kanel, 1/2 tsk kardemumma, 1/2 tsk salt, 1 dl kokosmjöl, 3 dl havregryn och 2 tsk bakpulver.
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mosa bananen och riv ner äpplena.
3. Tillsätt jordnötssmöret, äggen, kokosoljan, kanel, kardemumma och salt.
4. Addera havregryn, bakpulver och kokosmjölet.
5. Fyll muffinsformar upp till ca 2/3. Det blir ungefär 12-15 st beroende på storlek. Vi hade stora muffinsformar och fick då 12 st.
6. Kör in i ugnen ca 15-20 min.
Klart!
Dessa måste jag testa! Jag försökte med några liknande från något recept men de blev inte så goda, hoppas de här blir bättre 🙂
Ja, testa och berätta gärna hur det gick! 🙂 Kram <3
ser fina ut!
Spännande! Tack för tipset 🙂
Tack själv! 🙂 Kram <3
Smidigt, verkar jättegoda!☺
Vad goda de låter! Just att de är glutenfria passar mig perfekt. 🙂
Vad roligt! Detta måste jag testa. Tack för rolig idé 🙂
Ser riktigt gott ut och jag måste se om mina barn gillar dom! <3
Va gott 🙂
Åh dessa lät goda, måste jag prova! Toppen med glutenfritt?
Alltså dessa muffins ser ju helt perfekta ut för mellanmålet! Jag gillar verkligen att de inte innehåller något tillsatt socker 🙂
Detta måste jag testa, ser jättegott ut!