Göteborgsmamman

Kokos eller pärlsocker?

Äntligen fredag! 
 
Har ni gått hem från jobbet än? Det hoppas jag och jag hoppas att en fin kväll väntar. <3
Jag och Elise bakade här hemma igår och det står nu chokladbollar i kylen. Jag ska försöka övertala Fredrick att köpa sushi och sen blir det de här små godbitarna till efterrätt. 
 
Till den här mängden använde jag: 100 g rumsvarmt smör, 1 msk vaniljsocker, 1 dl socker, 3 dl havregryn, 3 msk kallt kaffe, 3 msk kakao. Blanda ihop allting, rulla i kokos eller pärlsocker och njuuuuut av stans godaste chokladbollar!
 
Vad tycker ni är godast – kokos eller pärlsocker på chokladbollarna? 🙂
 
Kram.
// Världens godaste chokladbollar! Men frågan är: kokos eller pärlsocker? //
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Föredrar pärlsocker, men av någon anledning finns det aldrig hemma när vi gör chokladbollar, så det blir alltid kokos eller inget alls. Chokladbollar är något vi gör när suget faller på, det är aldrig något "planerat".

  2. Anonym

    Det beror kanske på HUR man använder kokos. Kokostoppar, där ska ju det stå o dra en stund så det blir saftiga kakor. Jag tror att om man bara häller i kokos utan att kompensera för att de drar vätska så blir det rorrare. O nej jag gillar inte det ändlösa tuggandet av kokos så den mörka sidan lär jag aldrig gå över till. 😉 kokos kan ju tuggas i evighet. Men på chokladbollar är det godare

  3. m

    Förr ville jag alltid ha pärlsocker på men efter att ha smakat en gång när dotra gjort med kokos så föredrar jag nästan kokos. Annars är inte kokos nån favorit i bakverk. Det är bara jobbigt att tugga. Min fd svärmor envisades med att hälla kokos i sockerkakssmeten och det kändes inte alls som nån hit i min värld.

    1. Göteborgsmamman

      Kokos trooor jag ska göra smeten saftigare om jag inte minns fel? Jag är en riktig sucker för kokos och det låter som om du håller på att komma över till den mörka sidan 😉 Haha. Kram <3

  4. Frida

    Både och egentligen. Men när jag gör själv gör jag alltid med pärlsocker. Min sambo älskar chokladbollar och jag likaså. Gör det ofta. Går så fort. Perfekt bakning då man har en liten plutt hemma. 🙂

  5. Klara

    Åh chokladbollar är ju en klassiker som alltid går hem! Jag föredrar hellre kokos på än pärlsocker, annars blandar jag gärna – några med kokos och några med pärlsocker 🙂

  6. Malin

    Ja alltså nu är jag ju inte världens nyttigaste person till att börja med, och första delen av graviditeten så var jag knappt alls sugen på t.ex. choklad som jag tidigare kunde äta varje dag. Men nu under de mörkaste månaderna och när mer än halva graviditeten har passerat så börjar sötsuget komma tillbaka. Ganska typiskt tycker jag haha! Jag tränar ju inte som vanligt så vill kunna dra ner på det mest onyttiga så att jag inte bara lagrar fett i kroppen xD

    1. Göteborgsmamman

      Hahaha, åh, vad jag känner igen mig! Gravid med första barnet: inget sötsug. 3535g vägde hon när hon kom ut.
      Gravid med andra barnet: mer sötsug. 4090g vägde hon.
      Gravid med tredje barnet: obegränsat sötsug!
      Var ska detta sluta?! Haha. Men äsch!! Det kommer ju ett liv efter graviditeten också – i dubbel bemärkelse 🙂
      Kram <3

  7. Malin

    Gud så gott med chokladbollar! Jag försöker att inte vräka i mig onyttigheter nu som gravid men shit så sugen jag blir när jag ser bilder på diverse bakverk! Jag brukar faktiskt byta ut 1dl havregryn mot 1dl kokos, tycker de blir saftigare då 🙂 Tycker det är gott både att rulla i kokos och pärlsocker. Med pärlsocker blir det ju en extra sockerchock, medan kokos känns lite nyttigare haha!