Good morning sunshines!
Hoppas ni mår strålande och att ni fått in fredagskänslan i hela kroppen!
Jag tänkte börja den här dagen och helgen med ett litet recept. Det vankas nämligen stora nyheter lite senare idag så det får lov att bli lite mer fokus på det 😉
Receptet kommer denna gången från Lindas Bakskola.
Kakan bakades till ett möte som Fredrick skulle ha med Nordic Wellness och blev väldigt uppskattad. Så kul!
Så behöver ni något gott denna fredagskväll eller till helgen så är den här kakan verkligen till att rekommendera 🙂
Hoppas ni får en fin dag!
Kram.
// Bilden är lånad från Lindas bakskola. //
Du behöver:
Kladdkakan: 150g smör, 3 dl socker, 3 ägg, 3/4 kakao, 1 nypa salt, 2 tsk vaniljsocker och 1 3/4 dl mjöl.
Kokostoscan: 60 g smör, 1 dl ljus sirap, 1 1/2 dl vispgrädde, 200 g kokosflingor, 2 dl socker och 1 krm salt.
Såhär gör du:
1) Sätt ugnen på 180 grader. Börja med kladdkakegrunden. Smält smöret i en kastrull. Blanda resten av ingredienserna i en bunka och tillsätt till sist det smälta smöret.
2) Häll över smeten i en smord och bröad form. Jag bröade med kokos.
3) Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut kakan och höj ugnen till 250 grader.
4) Kokostoscan: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt puttra på spisen i ca 15 min.
5) Bred ut toscan över kladdkakan och grädda i ugnen ca 5 min tills den fått fin färg. Passa den noga för det går snabbt! 🙂