Hej på er!
På Elises kalas bjöd vi på kladdkakemuffins med en härlig glasyr. Riktigt goda och hittade på Jennys matblogg – här kommer receptet!
Kladdkakemuffins med citronglasyr ca 15 st
Muffins:
100 g smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
Glasyr:
150 g färskost
75 g rumsvarmt smör
200 g florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk citronsaft
Såhär gör du:
Muffins:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Sätt ut formarna på0 en plåt.
3) Blanda allting, förutom smöret, och rör om väl. Häll till sist i smöret och blanda igen.
4) Fyll formarna ungefär 2/3.
5) Grädda i ugnen 7-8 min.
Glasyren:
1) Blanda ihop allting, förutom färskosten, väl.
2) Blanda i färskosten och rör om.
3) Ställ in en stund i kylen eller spritsa på direkt. Tänk bara på att muffinsen inte ska vara varma 🙂