Göteborgsmamman

Sugarcake.

Hej på er!

What a day, what a day! Jag är nyss hemkommen från en promenad på stan med tjejerna och är så trött att jag snart somnar ståendes. Vi ska äta middag och sedan är det sängen tidigt som gäller för mig ikväll. Hoppas att resten av familjen instämmer, haha.

Om ni vill ha något gott att knapra på ikväll så tycker jag verkligen ni ska slänga ihop en härlig sockerkaka med vaniljsmak. Det är ju bara för gott och så enkelt! Hemligheten i att koka upp mjölk och smör tillsammans samt att vispa ägg och socker poröst gör din kaka saftig och fluffig precis som den ska vara 🙂

Du behöver: 75g smör, 1 dl mjölk, 1 1/2 tsk bakpulver, 3 dl mjöl, 2 ägg, 2 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker,
Såhär gör du:
1) Koka upp smöret och mjölken. Vispa under tiden äggen och sockret poröst och blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en tredje bunke.
2) Vänd ner mjölblandningen i äggen, rör ihop och tillsätt smöret och mjölken.
3) Grädda i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Låt svalna under duk. Klart! 

Vi hörs imorgon igen – pigga och glada!

Kram.

DSC03956

// Att pudra över lite florsocker tycker jag gör kakor och bakelser så fina! Och så döljer man eventuella fel rätt bra också, haha. //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.