Göteborgsmamman

Pulkapremiär och pannkakslyx,

God kväll alla fredagsmysare!

Vi har haft en lyckad pulkapremiär och pannkakslyx här ikväll. Pannkakor är verkligen underskattat och behöver inte alls vara så onyttigt som många tror. Fast det var vårt ikväll. Onyttigt alltså. Är det något jag är svag för så är det grädde, och idag blev det nog grädde med pannkakor istället för tvärtom.

Fredrick spelar tvspel, Elise leker med Emmy, Julia sover och jag passar på att göra absolut ingenting. Det är så himla skönt och jag saknar inte utelivet för en sekund – varför skulle jag vilja ha en drink istället för allt det här fina? Även om Elise testar oss och skriker sönder sina stämband i falsett.

Jag ska återgå till mysandet och ville bara berätta om vår pulkaåkning – det är inte alltid Göteborg har snö!

Ha en härlig kväll.

Kram.

pulka pulka1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Härligt med riktig vinter.
    Här hemma brukar vi göra grönkålsplättar istället för vanliga pannkakor. Är väldigt uppskattat av sonen på strax 2 år men med sweet chili/gräddfil till istället för sylt då.

      1. Mikaela

        Här kommer receptet (brukar göra en liten annan variant på den utan gluten pga allergi):

        GRÖNKÅLSPLÄTTAR

        2 dl vetemjöl
        1 dl rågmjöl
        4 ägg
        6 dl mjölk
        1 nypa salt
        200 g hackad & tinad grönkål

        Blanda mjöl o salt i bunke. Tillsätt sedan mjölk lite åt gången.Tillsätt ägg och grönkål.
        Stek i olja.
        Servera med majs, granatäpple, morotsstänger och keso eller gräddfil och ringla över sweet chili.

        Supergott och så enkelt och uppskattat.

  2. Mikaela

    Härligt med riktig vinter.
    Här hemma brukar vi göra grönkålsplättar istället för vanliga pannkakor. Är väldigt uppskattat av sonen på strax 2 år men med sweet chili/gräddfil till istället för sylt då.

      1. Mikaela

        Här kommer receptet (brukar göra en liten annan variant på den utan gluten pga allergi):

        GRÖNKÅLSPLÄTTAR

        2 dl vetemjöl
        1 dl rågmjöl
        4 ägg
        6 dl mjölk
        1 nypa salt
        200 g hackad & tinad grönkål

        Blanda mjöl o salt i bunke. Tillsätt sedan mjölk lite åt gången.Tillsätt ägg och grönkål.
        Stek i olja.
        Servera med majs, granatäpple, morotsstänger och keso eller gräddfil och ringla över sweet chili.

        Supergott och så enkelt och uppskattat.

  3. Sara | Vardagen hos Tingvall

    Vad härligt det ser ut. Vi har oxå fått snö här upp, äntligen. Och nu är det bara 7 minus istället för 20 som i förrgår ?

    Älskar oxå pannkakor! Har ett asgott recept på protein pannkakor som jag brukade göra innan jag blev gravid,nästan så jag längtar efter att kunna göra dom igen men riktiga slår ju allt. Speciellt med vispgrädde och hallonsylt ?

    Kram på dig

  4. Sara | Vardagen hos Tingvall

    Vad härligt det ser ut. Vi har oxå fått snö här upp, äntligen. Och nu är det bara 7 minus istället för 20 som i förrgår ?

    Älskar oxå pannkakor! Har ett asgott recept på protein pannkakor som jag brukade göra innan jag blev gravid,nästan så jag längtar efter att kunna göra dom igen men riktiga slår ju allt. Speciellt med vispgrädde och hallonsylt ?

    Kram på dig