Gabriella Joss

Att adoptera ett barn

Hej fina Gabriella 😉 jag har en fråga när det gäller angående adoption, skulle du/ni tänka er att adoptera ett barn om ni inte kan få barn igen? Skulle vara så intressant och få veta vad du tycker och tänker om adoption? kram <3

Hej fina du! Jag tycker att adoption är något helt fantastiskt. Det är så otroligt fint och jag är så glad för både barnens och föräldrarnas skull. Man får en möjlighet till att bilda familj och älska på ett vis som man aldrig har älskat förr. Tänk att alla som vill bli föräldrar faktiskt kan få lyckan att bli föräldrar även om det inte går biologiskt. Det är tacksamt! Och så värdefullt.

Jag kan berätta ärligt för er att jag nog inte hade adopterat. Kanske om vi aldrig någonsin hade blivit med barn från första början men nu när vi faktiskt har ett barn så känns det inte aktuellt. Får vi inga fler barn så ser jag det som en ”mening”. Då får det vara helt enkelt! Jag ser barn som en gåva och tar inte för givet att bli gravid igen. Men jag hoppas! Det kanske låter som att jag ljuger när jag säger att jag hade nöjt mig med ett barn (med tanke på hur mycket jag tjatar om att jag vill bli gravid igen) men det är faktiskt sant. Jag är så otroligt nöjd och tacksam varje dag och kommer aldrig att känna att ”bara” Jason inte räcker till. Jag känner inte att det är någon pusselbit som saknas utan känner mig hel. Jag känner att vi är en hel familj och att det bara hade blivit ett plus i kanten om vi hade blivit ännu fler. Men det är inget som verkligen behövs. Nu känns det nästan som att jag säger emot mig själv lite, hehe.. Förstår ni hur jag menar!? Jag önskar ett till barn och det hade varit kul att få bli gravid igen men jag skulle nog inte adoptera om det inte gick då jag ändå är nöjd i dagens läge med.. Är ni med på hur jag tänker? Det är så svårt att sätta ord på mina tankar och känslor men jag hoppas att ni förstår.

Hur ser ni på adoption? Hade ni kunnat tänka er det alternativet? Jag tycker som sagt att det är SÅ fint och att kunna få en familj trots att man kanske inte kan rent biologiskt. Hade vi inte fått Jason så hade vi nog funderat på det ändå. Men förmodligen inte nu utan om några år.

16143979_10211766656703227_1811995448_n 16144586_10211766656743228_750727898_n

En super-höggravid och less preggo-ella =)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Intressant inlägg! Jag har inga barn men vill ha i framtiden, dock känner jag att om jag inte skulle kunna få biologiska barn hade jag varit helt okej med det. Jag skulle hemskt gärna vilja adoptera oavsett! Det finns så många barn i världen som tyvärr aldrig kommer att få föräldrar, kan jag minska den siffran med 1 känns det värt det! Kram <3

  2. A

    Jag och min man hade svårt att bli gravida, efter tre ivf och ett missfall så blev jag tillslut gravida naturligt (tog ca 2 år totalt). Det var fruktansvärt jobbig tid. Hann fundera lite kring adoption MEN jag var samtidigt rädd att tänka så långt. Ärligt talat så var nog inte adoption ett alternativ för mig. Det viktiga för mig var att få vara gravid och föda. jag hade nog ändå inte orkat gå igenom den processen också. Men så fantastiskt att möjligheten finns. Nu hoppas vi att vi kan få ett syskon så småningom, precis som ni <3

  3. Hannele

    Ärligt talat så är det en jättefin tanke men nej det är inget alternativ hos mig.

    Däremot skulle jag jättegärna vara en stödfamilj eller något liknade sen någon gång i framtiden men det kommer nog aldrig bli ett ja till det pågrund av min bakgrund.

  4. Camilla 36 år och ensamstående 10 barnsmamma

    Håller med Madde ,det är jättesvårt att adoptera,minsta lilla som inte skulle vara ok med något så blir man inte godkänd.
    Det kan vara allt från dumma tonår till en sjukdom man har eller fel läggning osv.
    Men tanken är jättefin ,jag hade helt klart kunnat adoptera om jag inte kunnat få barn.?

  5. Anna

    Om vi låtsas att du inte hade några som helst problem att bli gravid, hur många barn till skulle du vilja ha? Kramar och förstår exakt ditt tänkesätt och håller med! <3

  6. .

    Fast ALLA KAN INTE bli föräldrar genom adoption, förstår inte hur så många kan tro att det är så enkelt att adoptera…?! Massa saker kan sätta stopp för det! Det är INTE en enkel process!

  7. Simona

    Tänkte å känner som du. Jag har två barn och känner mig så hel och nöjd.
    Ställer gärna upp på att bli stödfamiöj senare när barnen är äldre. Eller så tar jag till mig barnens kompisar om någon av dom skulle ha det mindre bra hemma.
    Men adopterar nog inga barn.

  8. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

    Tycker det är lite sorgligt dock att så många tror att det bara är att adoptera. Det är en riktigt lång process och blir svårare och svårare att få igenom en adoption. Frågor om sexlivet, kollar på lämplighet, gifta i 4 år. Sedan väntan, pengarna och osäkerheten på det. Tyvärr har väl sådana som Madonna och Angelina Jolie fått det att verka som man bara kan åka till Kina och hämta med sig ett barn. Riktigt så ser det ju inte ut.
    Håller med dig att det är en fin handling verkligen, men jag tänker mest på frågan du fått.

    1. Molly

      Hade jag kunnat adoptera istället för att skaffa ett biologiskt barn så hade jag gjort det. Det låter säkert jättemärkligt och jag förstår att det säkert sticker i ögonen för vissa, men för mig har det känts så. Ända sedan jag var 16 har jag läst allt jag kunnat komma över om adoption, kollat upp statistik, följt adoptionsbloggar mm, men tyvärr är det inte alls lätt att adoptera. T.ex. måste man vara 28-30 och gift för att adoptera från många länder och när jag var 19 hade min barnlängtan vuxit så stark att jag inte kunde vänta längre. Nu sitter jag med en liten på 1 år och 4 månader, 21 år gammal, och drömmer fortfarande om att adoptera i framtiden.

    2. gabriellajoss

      Jag är inte alls insatt men vet att det är rätt svårt och en lååång process att gå igenom. Men förmodligen otroligt värt det i slutändan, kram <3