Gabriella Joss

Veganska äppelmuffins med kanel

Detta var ärligt dom godaste muffinsen jag har ätit i hela mitt liv. Vi använde oss av ägg-ersättning och det blev superbra! F är verkligen en ängel som ställer sig och fixar när hans preggo till fru blir sugen på godsaker. Oavsett tid på dygnet, haha. 

I receptet behövs: Äggersättning motsvarande två ägg, två dl socker, två tsk bakpulver, två tsk vaniljsocker, tre och en halv dl vetemjöl, hundra gram mjölkfritt smör, en dl iMat från Oatly, lite kanel, två äpplen utan skal som är rivna. 

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader och vispa äggersättning och socker i en bunke, tillsätt alla torra ingredienser och blanda sedan ner det smälta smöret och havregrädden. Krydda med kanelen och i med dom rivna äpplena. Grädda tills dom får färg och lite knäckig yta i muffinsformar. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.