Gabriella Joss

Quornfilé

Jag ääälskar qournfiléer! Det är såå gott! Vi äter den oftast med klyftpotatis och vi kör oftast på en ”pepparmarinad” innan vi bara steker dom/kör i ugnen. Till marinaden behöver du: salt, smör, honung, olja, rosépeppar, svartpeppar och grönpeppar. Jag brukar höfta så jag har inga exakta mått tyvärr. Jag brukar blanda allt i dubbla fryspåsar och sedan lägga ner filéerna i påsen och ”gnugga” in marinaden för att sedan lämna i kylen över natten. Sen kör jag dom i ugnen i typ 15 minuter eller steker i smör/olja på låg värme. Till detta har jag typ alltid klyftpotatis (marinerad i olivolja, salt, peppar, persilja) och ugnsbakad rödlök + paprika och sallad. Och ett tips på sås till är gräddfil med en vanlig ”dippmix” påse från OLW/Estrella (holiday eller ranch). Annars kör jag på ”vanlig” sås som jag gör på spisen: grädde, lite soja, salt och peppar och låt puttra i typ fem minuter) Blir jättegott! =) Och glöm inte att steka champinjoner eller kantareller i smör också och servera till. Smaksensation! =)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.