Frureinhold

vilken bikinibild är ok?

Det kommer snart bli ett öppet krig om alla bikinibilder på nätet. Det kommer att kastas skit på den ena kroppen efter den andra. Det ena är okej men det andra är inte. Alla anser sig ha rätt att vräka ur sig det ena påhoppet efter det andra. Det hör liksom sommaren till. Du är antingen för tjock, eller för smal, du har en ätstörning i dubbel bemärkelse, du skadar dina barn hit och du skadar dina barn dit. Senast idag hängde ett större instagramkonto ut ett annat instagramkonto och öste ut sitt missnöje över just kroppar.

Jag sa det redan för några veckor sedan att jag inte kommer lägga upp några klassiska bikinibilder i spegeln. Det lär komma kort på mig i bikini under sommaren, inget konstigt med det, men jag tar helt enkelt avstånd från alla kommentarer om just kroppen. Jag är trött på att vi kvinnor skall kommentera, nedvärdera, hetsa om hur vi ser ut. Vi står och predikar om hur vi skall vara emot våra barn och att alla duger som dom är. Men sen sekunder senare kastar ni skit på den som inte är precis som du?! vad säger det egentligen. Du duger som du är, men bara om du är som jag..eller?

Du duger som du är, men bara om du är som jag..eller?

Vafan tjejer, lägg av nu. Vi kan inte ena stunden sitta och säga en sak och sen göra något helt annat. Likaväl som jag inte skulle gå fram till någon och säga ”men shit vad tjock du är” är det inte okej för dig att säga, ”men shit vad smal du är”. Det är heller inte rätt att förklara för någon att val av livsstil inte är okej. Vill man äta chips och godis varje dag och förmodligen få diverse hjärt och kärlsjukdomar, ja men då får det stå för dig. Eller om du väljer bort sockret, tränar regelbundet och dricker mycket vatten, ja men då får även det stå för dig. Nu la jag in en snutt värdering bakom första meningen, men det är för att jag själv tillhör kategorin som får extremt mycket skit kastat på mig om jag skriver om hälsosam livsstil och att godis och chips faktiskt inte är bra för kroppen. Sen får jag än mer skit om jag skulle publicera en bild i bikini. Jag ger mina barn dåligt självkänsla, jag skapar ett osunt ideal för att jag är smal etc etc. Hejjja kvinnokroppen är ett återkommande uttryck, men bara om du faller inom ramen för just den tänkbara kvinnokroppen, för just den personen. Jag har i mina gener att vara smal, alltid varit, jag äter inte efter något speciellt schema utan försöker välja fina råvaror med både kött, fisk och grönt. Jag älskar pasta och väljer då ekologiskt. Jag tränar heller inte något speciellt, jag går promenader varje dag, tränar hailey i fotboll och kör lite pass hemma när jag hinner. Ingen rymdforskning med andra ord. Men det viktiga är att sluta beskylla varandra utefter vårt utseende. Sen kommer jag alltid stå fast vid att socker är en drog och den får våra kroppar att må dåligt.

men shit vad tjock du är

Jag är så förbannat trött på oss kvinnor, vi sträcker upp armen för feminism och girl power, men ändå står vi och spottar varandra i ryggen. Än värre när det kommer till pengar och karriär. För fy tusan vilken dålig mamma du är om du så lite som krystar om karriär om du har barn. Det är likt jakten på häxor som skulle brännas på bål om du inte är hemma med dina barn i minst 1.5 år. Att pappan skulle kunna täcka upp hälften är inte på tal om, för vad vet han om blöjbyten och mat. Jag vet inte vad vi kvinnor vill ha ut av att vara så groteskt elaka mot varandra. Det hänger liksom med från unga år upp i vuxen ålder. Jag pratar dagligen med min stora dotter om hur man är mot sina kompisar, att pengar har ett värde men att livet är större.

Jag är så trött på all hets kring just pengar. Hailey kom hem för ett tag sedan och frågade om en sak hon hade var dyr.. Jag blev helt kall i kroppen. Hon frågade för att diskussionen hade kommit upp med en kompis till henne. Jag förklarade att oavsett om något kostar 1 krona eller 10000 kronor är det du själv som avgör värdet för dig. Man skall alltid vara rädd om de saker man får, men det skall inte bero på vilken siffra det står på prislappen.

Man skall alltid vara rädd om de saker man får, men det skall inte bero på vilken siffra det står på prislappen.

Nu stack jag iväg lite från ämnet, men jag kände att det var dags att sätta ner foten, igen.. Det var inte längesedan jag gjorde liknande inlägg med närmare tusen ord. Kolla dig i spegeln och fundera vem du egentligen vill vara, vill du vara den personen som hänger ut andra på nätet. Vill du vara den personen som förklarar för andra att de inte duger? Vill du vara den mamman som ena stunden säger till era barn att de duger men som andra sekunden skriver något annat? Tänk på det nästa gång du klickar på publicera..

Nu sitter även jag och säger att de personer inte duger som de är, att det är fel att vara elak, ja det kanske inte är helt rätt av mig att slå elaka personer på fingrarna, men hellre skydda de som är utsatta än de som utsätter…

IMG_9455

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carolina

    Hej!
    Håller med dig i mycket i det du skriver. Men jag funderar mycket kring valet att äta kött. Jag gör det själv ibland så jag vill inte på något sätt skuldbelägga men samtidigt som forskning visat att socker inte är bra för kroppen så visar även nu studier att t.ex. Kött kan innebära en risk för att få cancer. Varför är det mer accepterat än socker? Jag tror tyvärr det beror på att köttindustrin tjänar massor av pengar! Det var bara en liten inflik. Nu tycker jag inte heller att man ska äta massa socker så du förstår mig rätt. Men det är ytterligare en sak som jag tycker borde lyftas upp. Kram

    1. frureinhold

      Hej Carolina. Tusen tack för din kommentar. Det här med kött är fortgarande så tvåsidigt. Många forskningsstudier visar att vi måste äta kött för att få i oss protein, hur mkt tillskott eller alternativ kost vi än äter får vi aldrig samma mängd. Likt väl finns det forskning att rött kött kan öka risken för cancer. Det är supersvårt att veta vad man skall tro på. Bäst är att söka efter vetenskapliga studier som är granskade och utförda på ett vetenskapligt korrekt sätt. Sen som med all kost skall man försök variera den, inte antingen eller 🙂

      Ha en underbar dag

      Kramar

  2. Therese

    Superbra skrivet!
    Jag tillhör just nu en av de tjejer som är väldigt smal. Så har de inte alltid varit men de senaste åren har jag gått igenom massor i mitt liv bl.a. en skilsmässa samt att båda mina barn har fått varsin sjukdom. Det har tärt på mig och jag går ner i vikt när jag inte mår bra psykiskt, även om jag äter. Sen äter jag ganska nyttigt. Och fan vad det sticker folk i ögonen och jag får höra, från vissa att jag behöver äta det och det och det för att gå upp i vikt. Men alltså, ska jag behöva stoppa i mig en massa skit för att gå upp i vikt. Och vart sätter det sig då, jo inne i kroppen. Men jag är inte hälsosam på alla vis, jag äter godis tex, lite varje kväll, det är min last…..
    And believe me, jag är mycket medveten om att jag är för smal just nu, jag gillar inte det jag ser i spegeln, men bara för den skull är det inte ok för andra att trycka ner mig i skorna. Det tar som fasen på självkänslan och man mår skit.
    Det är precis lika jobbigt att få höra att ”du är alldeles för smal” för det gör att man tror att man inte duger som man är.
    Och vi alla duger som vi är, tjocka, smala, korta, långa, mammamage, bristningar, stor rumpa, liten rumpa, små bröst, stora bröst.
    Oj vad jag ”kräkte” ur mig nu 🙂 Men samtidigt så skönt att får ur sig allt. Jag vet inte hur många gånger jag har fått försvara mig själv och jag hatar det, jag ska inte behöva det…
    Kramar

  3. Amanda

    Så otroligt bra skrivet! Det du säger är så sant. Är själv mamma till två små tjejer och man bävar för att dom skall känna att dom inte duger! Du är en oroligt klok kvinna Jennifer. En bra förebild! Kram på dig❤️

  4. Petra P

    Så jäkla bra skrivet! ?? Är så trött på alla människor som ska klanka ner och få andra att må dåligt. Det är så mycket bättre att hylla varandra och peppa! ?