Frureinhold

Såhär kan du höja säkerheten i bilen

Som ambassadör för besafe innebär det att ta del av barns säkerhet i bilen. Det är inget nytt att Besafe har en av världens säkraste bilbarnstolar och jag är glad över att få lära mig allt om hur barn färdas säkert i bilen. När vi fick vår Besafe izi modular, fick vi förutom en av marknadens säkraste stolar också ett extra skydd. Ett skydd som främst skyddar vid sidokollision. För er som inte hört om det innan heter det SIP + (side impact protection +) Denna till synes lilla sak kan vara helt livsavgörande vid kollision och har klarat tester ännu lite bättre än när skyddet inte varit på.

SIP+ består av ett energiabsorberande material. SIP+ klickas enkelt fast direkt på bilbarnstolen för att minska avståndet till bildörren. Vid en eventuell kollision säkerställer SIP+ att mer energi har absorberats och på så sätt inte utsätter barnet för negativ/extra belastning. som sagt denna enkla sak kan vara helt avgörande vid en kollision. Observera att det enda som skiljer iZi Kid X1 i-Size och iZi Kid X2 i-Size är SIP+.

SIP + går att montera på alla bakåtvända stolar hos besafe, den framåtvända stol som Hailey har är också utrustad med en smart funktion. Vid eventuellt kollision vrider sig stolen bort mot krocken vilket också är helt revolutionerande.

//i samarbete med Besafe 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.