Åhh idag när jag var hos Madde och Kenny tog jag med mig lite fläderblommor hem. Jag gjorde saft för några år sedan och det är inte bara gott, det är otroligt enkelt 🙂 Jag gjorde så sist gång att jag frös in koncentratet och tog fram som slush i både saft och drinkar. Det fryser inte till is utan blir slushigt 🙂 Supergott helt enkelt ! Vill ni också göra god saft kan jag tipsa om detta superduper enkla recept !
Liten sats ca 5 dl
- 10 stora fläderblomsklasar
- 1 liten citron
- 5 dl socker
- 1 tsk citronsyra
- 4 dl vatten
Så här gör du:
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Skölj blomklasarna noga i ljummet vatten och låt rinna av.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor.
- Varva blomklasar, citron, socker och citronsyra i en bunke eller hink.
- Koka upp vattnet och häll det kokande över blommorna.
- Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn och sedan i kylskåpet i ca 2 dygn .
- Sila upp saften i flaskor. Förvara kallt.
Vi pratade just om flädersaft igår faktiskt:) Det är så himla gott!