Frureinhold

Delade magmuskler efter två barn 

Kvinnokroppen är bra fantastisk, det har jag sagt massvis med gånger. Jag har fött två barn på 5 år och även om min kropp tagit en del stryk har den ändå klarat det fint. Däremot har jag funderat lite över mina magmuskler, när jag ligger helt plant och spänner är det fast, men om jag gör lite sit ups liknande ställning där man ser magmusklerna märker jag en liten delning.

När jag var på city laser i veckan frågade jag dr. Gia pham som är plastikkirurg och specialist inom flera området att känna på mitt mellanrum och om han tyckte att det var något att tänka på. Han kunde känna 1-1.1/2 cm vilket inte är någon stor grej, eftersom ligamenten under höll ihop. Men så pratade vi lite om just delade magmuskler och hur mycket det skadar kroppen och främst hållningen. Bålen är en av de viktigaste områdena på kroppen som mer eller mindre håller ihop allt. Med en ostabil bål kan flera delar av kroppen ta skada.

Nu var inte mina cm någon fara, men det finns kvinnor som har upp mot 7-10 cm där nästan en hel hand får plats mellan magmusklerna. Man kan få hjälp av landstinget, men tyvärr, Som med så mycket annat är det en tjatig, smärtsam och långdragen process. Så är ni osäkra på era magmuskler och vad man kan göra för att rädda sin hållning kan ni boka en tid på city laser, de har specialister inom flera områden. Visste ni tex att en riktig plastikkirurg inte är specialist förän efter 15 år. Det hade inte jag en aning om.

Minns ni även att jag skrev om förlossningsskador? På city laser har de en av Sveriges mest erfarna och vassaste specialister inom Intimkirurgi. , han heter Petter Orgum. Gia Pham som jag träffade snabbt  är specialiserad inom riktignog intimkirurgi, men det innebär främst estetisk. Så alla mammor med skador efter graviditet eller förlossning, mitt tips är city laser. Jag har fått enormt mycket hjälp med olika åkommor, både med huden som fått endel pigmonteringar från aning men också annat som är mer privat. Jag vet så många som går i det tysta och lider efter ett dåligt efterarbete. Jag har som sagt haft tur, men alla har inte den turen! Jag har hört rena skräckhistorier, som ni även kan läsa om i inlägget ovan.

Mina två prinsessor som jag burit och fött <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.