Frureinhold

Scandic lanserar nytt frukostkoncept

Efter årsskiftet får Scandics frukostbuffé ett nytillskott. Till det befintliga frukostutbudet adderas en ny sektion ämnad för matallergiker och veganer, men som självkart även är tillgänglig för alla hotellets gäster – från allergiker och veganer till laktoslovers och korvianer. 

Det nya frukostkonceptet som tagits fram för matallergiker och veganer testas nu på tre hotell, Scandic Grand Central i Stockholm, Scandic Rubinen i Göteborg och Scandic Triangeln i Malmö, för att efter årsskiftet rullas ut på samtliga Scandichotell i Sverige. Frukostbuffén erbjuder alternativ som gluten- och laktrosfria produkter, mjölkfria produkter och andra alternativ till mjölkprodukter som havre- och sojabaserade frukostprodukter. Även glutenfritt bröd och glutenfri müsli samt topping kommer finnas på frukostbuffén.

Såhär förklarar scandic – Den här satsningen bygger på feedback vi fått från våra gäster. I takt med att olika trender rör sig i samhället så ändras också våra gästers förväntningar och önskemål. Många väljer idag bort till exempel laktos eller gluten trots att de inte har någon allergi. Oavsett anledning så vill vi att alla våra gäster ska kunna njuta av en bra frukost och därför har vi valt att tillsammans med några utvalda leverantörer göra den här satsningen, säger Thomas Fankl, F&B Director Scandic Sverige. 

Scandic arbetar sedan länge målmedvetet för att skapa en miljö som är tillgänglig för så många som möjligt. Arbetet har tidigare varit koncentrerat till den fysiska miljön och utbildning för personalen men har nu även flyttat in på frukostbuffén.

Produkter som erbjuds på den utökade frukostbuffén: 

 Arlas laktosfria sortiment med mjölk, fil, yoghurt och smör

 Carlshamns mjölkfria margarin

 Oatlys havrebaserade dryck, havregurt samt smörgåspålägg

 Plantis risdryck, havredryck, sojadryck samt soygurt

 Risentas glutenfria cornflakes, müsli samt fröer

 Schärs glutenfria mörka och ljusa bröd, knäckebröd, skorpor, kex och kakor

 Veganskt smörgåspålägg, vegansk ost samt hummus

Scandic arbetar sedan länge med tillgänglighetsfrågor gällande anpassade rum och andra smarta lösningar i hotellmiljön för olika typer av funktionsnedsättningar. Allergifrukosten är en del i tillgänglighetserbjudandet där varje gäst ska kunna få maximal upplevelse utifrån sina behov.

4363471

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.