Idag är det kladdkakans dag och jag tänker dela med mig av ett recept vi testar idag 😀 Den både låter och ser supersmarrig ut 🙂
Lyxig chokladkladdkaka med kokos
Ca 12 bitar
Mörk choklad i kladdkakesmeten och på toppen gör den extra lyxig och god.
125 g smör
200 g mörk choklad
2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
Till formen
smör
kokos
Garnering
75–100 g mörk choklad, smält
kokos eller florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och smält den på eftervärmen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i formen i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt kakan kallna i formen.
4. Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. Pudra över lite kokos eller florsocker.
Mums, ser riktigt god ut 🙂